Elon Musk teki ensimmäisen muutoksen Twitterin toimintaan – "Yksi tapa osoittaa, kuka on nyt puikoissa"

Elon Musk osti Twitterin - kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll:"Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin" 1:16
KATSO MYÖS: Miten Elon Muskin Twitter-kaupat vaikuttavat sananvapauteen ja palvelun pelisääntöihin? Kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll vieraili Uutisaamussa kertomassa asiasta tarkemmin.

Twitterin uusi toimitusjohtaja ei ole jäänyt pyörittelemään peukaloitaan.

Elon Musk, maailman rikkain ihminen, otti viime viikolla haltuun somealusta Twitterin. Hän ryhtyi välittömästi jakelemaan potkuja aiemmin yhtiön ruorissa olleille johtajille ja nimitti itsensä toimitusjohtajaksi.

Muutoksen tuulet puhaltavat Twitterissä myös käyttäjille näkyvällä tavalla. Musk kääri hihansa nopeasti palvelun toiminnallisuuksien kehittämisen suhteen, ja ensimmäinen muutos onkin jo tehty.

The Verge uutisoi Muskin tehneen muutoksen siihen, miltä palvelun etusivu näyttää kirjautumattomille käyttäjille. Aiemmin Twitterin etusivulla näkyi heille kehotus rekisteröityä tai kirjautua sisään, mutta nyt kirjautumattomat käyttäjät sekä he, joilla tiliä ei vielä ole, näkevät palvelun etusivulla katsauksen kuumimpiin puheenaiheisiin.

Yhdysvaltalaisjulkaisun mukaan "ennen vanhaan" vastaavista muutoksista olisi keskusteltu ja väänetty kättä eri tiimien välillä viikkoja. Nyt muutos tapahtui päivissä.

– Tämä on ehdottomasti yksi tapa osoittaa, kuka on nyt puikoissa, yksi entisistä johtohahmoista kertoi The Vergelle nimettömästi.

Muutokset eivät lopu tähän

Muskin uskotaan suunnittelevan myös joukkoirtisanomisia. Potku-uhan kerrotaan kohdistuvan erityisesti vähemmän aikaansaaviin koodareihin sekä niihin alemman tason esihenkilöihin, jotka johtavat koodaajien työskentelyä. Muskin mukaan myös näiden esihenkilöiden on hallittava koodin kirjoittaminen.

– Muuten he ovat kuin ratsuväen johtajia, jotka eivät osaa ratsastaa, Musk twiittasi toukokuussa

Maailman rikkaimman miehen on lisäksi kerrottu haluavan periä 20 dollarin kuukausimaksua vahvistetuilta tileiltä, eli niiltä tunnettujen henkilöiden ja yritysten tileiltä, joiden perässä näkyy sininen vahvistettu-tunnus.

Muskin toiveissa on myös saada Twitter käyttöön maissa, joissa sen käyttöä on tällä hetkellä rajoitettu. Hän valmistautuu hyödyntämään omistamansa avaruusyhtiö SpaceX:n Starlink-satelliittiyhteyksiä tuodakseen palvelun yhä useampien ihmisten ulottuville.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat