Mainos

Elokuvasäätiöltä tukea kuusi miljoonaa

Suomen elokuvasäätiö myönsi maanantaina tuotantotukea seitsemälle lyhyelle näytelmäelokuvalle ja kymmenelle dokumenttielokuvalle. Tukea annettiin yli kuusi miljoonaa markkaa.

Koska näytelmäelokuvahankkeiden määrä on nousussa, säätiössä pyritään syksyn kolmen miljoonan jaosta pääosa antamaan lyhyille näytelmäelokuville. Nyt tuettujen elokuvien joukossa on mm. Rauni Mollbergin kaksi lyhytelokuvaa, jotka pohjaavat Erno Paasilinnan Nuoruusaikoja-nimiseen novellisarjaan.

Tuotantotukea saivat myös Kiti Luostarisen uusi dokumenttielokuva Rakkaus sekä Tero Jartin ja tamperelaisen Telakka-teatterin viiden episodin lyhytelokuva Vastoinkäymisiä. Seitsemän lyhyen näytelmäelokuvan joukossa on myös Markus Lehmuskallion Kirjeitä tundralta.

Tukipäätökset teki tuotantoneuvoja Petri Jokiranta ja päätökset hyväksyi toimitusjohtaja Jouni Mykkänen.

Tuetut lyhyet näytelmäelokuvat:

Filmi-Molle, Ison miehen vierailu, Taustan Mikon kotiinpaluu, ohjaus ja käsikirjoitus Rauni Mollberg; Lasihelmi Filmi, Erakkorapu, ohjaus Kai Lehtinen, käsikirjoitus Petteri Sairanen ja Kai Lehtinen; Gnufilms, Vastoinkäymisiä, ohjaus Tero Jartti, käsikirjoitus Markku Peltola; Kristallisilmä, Routemaster, käsikirjoitus ja ohjaus Ilppo Pohjola; Jörn Donner Production, Kirjeitä Tundralta, ohjaus Markku Lehmuskallio, käsikirjoitus Anastasia Lapsui ja Markku Lehmuskallio; Kroma Production, Wanted, ohjaus ja käsikirjoitus Milla Moilanen; Talent House, Helsinki Killit, ohjaus ja käsikirjoitus Atro Lahtela.

Tuetut dokumenttielokuvat:

Illume/Epidem, Rakkaus, ohjaus ja käsikirjoitus Kiti Luostarinen; Epidem, Ismael, ohjaus ja käsikirjoitus Visa Koiso-Kanttila; Illume SE - Katso ihmistä, ohjaus ja käsikirjoitus Heikki Huttu-Hiltunen; Stereovision, Cod, Vodka and The Bible, ohjaus ja käsikirjoitus Timo Peltonen; Todellisuus, Runoja Suomessa, ohjaus ja käsikirjoitus Mikko Piela; Kinofinlandia, River of Dreams, ohjaus ja käsikirjoitus Pekka Lehto, Making Movies, Eloonjääneet, ohjaus ja käsikirjoitus Kai Nordberg; Kinotar, Ruunaus, ohjaus ja käsikirjoitus Sakari Kirjavainen; U-Hybrid-Ring, Vesikertomuksia, ohjaus ja käsikirjoitus Harri Larjosto; Kinotar, Trans-Siberia, ohjaus ja käsikirjoitus Kanerva Cederström.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.