Mainos

Elektrobit aloittaa yt-neuvottelut

Tietoliikenneyhtiö Elektrobit aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat yhteensä noin 90:tä ihmistä Oulussa, Kajaanissa ja Oulunsalossa.

Yhtiö varoittaa myös, että sen tulos saattaa painua alkuvuonna odotettua enemmän tappiolle. Tulosta verottavat uudelleenjärjestelyihin liittyvät kertaluonteiset erät.

Elektrobit on erikoistunut autoteollisuuden ohjelmistoihin ja langattomaan tiedonsiirtoon. Oulunsalossa alkavien 50:tä henkeä koskevien yt-neuvottelujen taustalla on se, että yhtiö selvittää mahdollisuutta ulkoistaa valtaosa langattoman tiedonsiirron liiketoiminnasta.

Oulussa ja Kajaanissa 40 työpaikkaa on katkolla radioverkkoyksikön tuotekehityspalveluiden heikon markkinatilanteen vuoksi. Lisäksi Elektrobit myy sveitsiläisen tytäryhtiönsä yhtiön toimivalle johdolle. Tytäryhtiö toimii kuitenkin edelleen myös Elektrobitin alihankkijana.

Tulosvaroituksesta huolimatta Elektrobit odottaa liikevaihtonsa kasvavan selvästi viime vuoden jälkipuoliskosta, jolloin sitä kertyi hieman vaille 80 miljoonaa euroa. Tammi-kesäkuun liiketappion yhtiö odottaa olevan samalla tasolla tai pienentyvän edellisestä vuosipuoliskosta, jolloin miinusta tuli 7,9 miljoonaa euroa.

Vielä helmikuun alussa Elektrobit ennakoi tappion pienenevän. Loppuvuoden tuloksen pitäisi olla jo selvästi alkuvuotta parempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.