Eläinlääkäri varoittaa: Älä anna kissasi leikkiä naruilla – voi aiheuttaa hengenvaaran

Naruilla leikkiminen on kissoille todellinen intohimo, mutta vaarallinen sellainen.

Kaikki kissanomistajat tietävät, että kissoilla on aivan erityislaatuinen suhde naruihin ja nauhoihin. Mikään muu lelu tai virike ei saa kissoja yhtä pauloihinsa kuin nämä yksinkertaisilta kuulostavat asiat. 

Kissojen adoptointia edistävän Naples Cat Alliancen johtaja Megan Sorbaran mukaan kissojen loputon mielenkiinto naruja kohtaan saattaa johtua lemmikkien mielikuvituksesta. 

– Ehkä se tuo niiden mieleen hiirten hännät tai käärmeet, joita ne myös metsästävät, Sorbra kertoo.

Omistaja: Älä leiki eläinlääkäriä 

Vaikka moni omistaja viihdyttääkin kissoja mielellään naruilla, se ei ole lemmikkien hyvinvoinnin kannalta paras vaihtoehto. Sorbaran mukaan naruilla leikkiminen voi aiheuttaa kissalle pahimmassa tapauksessa jopa hengenvaaran. 

– Syötäessä ne voivat kietoutua suolistoon, ja jos niitä ei poisteta ajoissa, se saattaa johtaa kuolemaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Samaa mieltä on myös eläinlääkäri Erick Mears, joka on uransa aikana nähnyt useampaankin otteeseen, kuinka suurta tuhoa narut voivat saada aikaan lemmikkien sisäelimille. Mearsin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että omistajat eivät itse yrittäisi poistaa narua kissan kurkusta. Vaikka poistaminen näyttäisi helpolta, naru voi olla kietoutunut pahemman kerran kissan suolistoon tai kieleen. Poistamisyritys voi näissä tapauksissa olla kohtalokasta. 

Mearsin mukaan narulla leikkiminen on riski, jota ei kannata ottaa. Narun poistaminen suolistosta ei nimittäin ole helppo tehtävä, sillä metalliton naru on paikallistettava suolistosta ultraäänen tai pienen kameran avulla. Myös leikkauksissa on aina olemassa omat riskinsä. Narujen sijaan hän kehottaakin tarjoamaan lemmikeille aktiviteetiksi esimerkiksi palloja.

Lähde: TheDodo 

Lue myös:

    Uusimmat