Mainos

Eläinaktivistien iskut vaikeita selvittää

Eläinten vapautusrintama EVR on ilmoittanut tehneensä Tampereen yliopiston biolääketieteen laitoksen koe-eläinasemalle tehdyn murron. EVR on vienyt myös koiria Kuopion yliopiston koe-eläinkeskuksesta. Poliisin mukaan iskujen selvittäminen on vaikeaa.

EVR:n edustajaksi ilmoittautunut mies soitti puolen päivän jälkeen Suomen Tietotoimiston Helsingin toimitukseen ja kertoi järjestön jäsenten tehneen iskun. Ilmoittajan mukaan rotat ovat kotihoidossa. Niitä ei päästetä luontoon.

Eläinaktivistit tunkeutuivat koe-eläinasemalle sunnuntai-illan ja maanantaiaamun välisenä aikana. Murtautujat rikkoivat esineitä, tuhrivat paikkoja vihreällä maalilla ja veivät 30 valkoista rottaa.
Kuopion yliopiston koe-eläinkeskuksen Karttulan laitoksesta on puolestaan varastettu eilen illalla neljä beagle-koiraa. Eläinten vapautusrintama EVR on ilmoittautunut syylliseksi myös tähän tekoon. Järjestön ilmoituksen mukaan koirat ovat järjestön hallussa ja hyvässä kotihoidossa.

Keskusrikospoliisi pitää eläinaktivistien rikoksia poikkeuksellisen vaikeina selvittää. Aktivistit hävittävät todisteet järjestelmällisesti eivätkä ilmianna rikoskumppaneitaan.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.