Mainos

Ekokem valmistautuu suureen investointiin

Liki 13 miljoonan markan tilikauden voiton viime vuonna saavuttanut Ekokem valmistautuu tänä vuonna suureen investointiin. Yhtiö uusii vanhemman polttolinjansa savukaasunpuhdistusjärjestelmän vastaamaan EU:n tulevia päästövaatimuksia. Investoinnin arvo on noin 85 miljoonaa markkaa.

Helsingissä tänään pidetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa vahvistettiin Ekokem-konsernin vuoden 1997 tilinpäätös ja konsernitilinpäätös. Ekokem-konsernin muodostavat emoyhtiö Ekokem Oy Ab ja sen sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö Prosessipesu Mikko Perokorpi Oy.

Emoyhtiön liikevaihto oli 170,4 miljoonaa markkaa ja voitto ennen varauksia vajaat 30 miljoonaa markkaa, joka oli 16,3 prosenttia liikevaihdosta. Konsernin liikevaihto oli yli 188 miljoonaa markkaa ja konsernin tulos 13,5 miljoonaa markkaa.

Ekokem vastaanotti ongelmajätteitä kotimaasta yli 90000 tonnia ja ulkomailta runsaat viisituhatta tonnia. Määrästä merkittävä osa hyödynnettiin materiaalina prosessoimalla se kierrätystuotteeksi. Yhtiö käsitteli yli satatuhatta tonnia ongelmajätteitä. Ekokemillä on palveluksessaan vajaat 200 henkilöä Riihimäen, Porin, Jämsänkosken ja Vantaan toimipaikoissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.