Mainos

EK uskoo palvelusektorin imuun

Elinkeinoelämän keskusliitto arvioi yksityiselle palvelusektorille syntyvän tulevan vuoden aikana 10 000 uutta työpaikkaa.

Teollisuuden ja työantajien TT:n ja Palvelutyönantajien fuusiosta syntyvä Elinkeinoelämän keskusliitto arvioi yksityiselle palvelusektorille syntyvän tulevan vuoden aikana 10 000 uutta työpaikkaa. Vielä tämän vuoden aikana EK:n jäsenyritykset odottavat yli 5 000 ihmisen lisäystä.

Palvelusektori on lisännyt työvoimaansa jatkuvasti myös hitaan talouskasvun aikana. Se korvaakin teollisuudesta häviäviä työpaikkoja.

Teollisuudenkin työllistämiskyky arvioidaan silti aiempia odotuksia paremmaksi. Tähän asti teollisuudessa on uskottu työpaikkojen menetyksen pysyvän viime vuoden tasolla eli noin 15 000 työpaikassa. Tuoreimmat arviot lähtevät sitä, että tänä vuonna työpaikkoja vähenee vain 10 000.

Kahden viime vuosikymmenen aikana teollisuudesta on vähentynyt 100 000 työpaikkaa. Niistä kuitenkin suuri osa on siirtynyt teollisuutta palveleviin yrityksiin. Nämä ostopalvelut mukaan lukien teollisuudesta saa leipänsä 600 000 suomalaista.

EK esittelee lukujaan järjestön uudessa Prima-lehdessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.