Mainos

EK palkkaleikkauksista: Mahdoton ajatus

Elinkeinoelämän keskusliitto ei innostu Suomen Yrittäjien ehdotuksesta, jonka mukaan lomarahoista ja pekkaspäivistä pitäisi luopua.

EK:n puheenjohtaja Ilpo Kokkila toteaa, että vaikeassa taloustilanteessa kaikki ehtotukset ovat tervetulleita, mutta aivan näin radikaaleihin leikkauksiin ei EK kuitenkaan halua lähteä.

- Tuntuu mahdottomalta, että lähdettäisiin tämmöisiä yksittäisiä ajatuksia viemään läpi. Ratkaisut, joita tehdään, pitää koskettaa meitä kaikkia, firmoja, työntekijöitä ja yhteiskuntaa.Päätökset on oltava tasapuolisia kaikille.

Kokkilan mukaan säästöjen pohjaksi pitää löytää hyvä työmarkkinaratkaisu.

- Toinen tärkeä ratkaisu on se, että me löydetään jousto sekä työn tekemisen että yhteiskunnan toiminnan kannalta. Taloudellisen toiminnan tehostamiseen pitää pyrkiä ja toivon, että niihin myös löytyy poliittista rohkeutta.

Kokkilan mielestä nyt on aika pyristellä irti siitä ajatuksesta, että saavutetuista eduista ei luovuta.

- Me ollaan menossa nyt siihen suuntaan, että kaikista saavutetuista eduista ei pystytä pitämään kiinni. Se täytyy turvata, että hyvinvointi säilyy. Muutokset eivät välttämättä ole isoja, mutta ne tulevat varmasti koskettamaan meitä jokaista.

- Joistakin periaatteista meidän on luovuttava eikä jääräpäisesti pitää kiinni kaikesta saavutetusta.

Suomen Yrittäjät esittää rajuja keinoja Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus vaatii, että lomarahoista ja pekkaspäiväkorvauksista luopumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.