Mainos

Akava: Asumistuesta porkkana työnhakijalle

Akavan asiantuntija Elina Moisio toteaa, että Suomen Yrittäjien ehdotus lomarahojen ja pekkaspäivien leikkauksista lähtee väärästä päästä liikkeelle.

- Suomalaisten ostovoima on selvästi pienentynyt. Ei pystytä enää yhtä paljon ostamaan tavaroita, palveluita ja suomalaista työtä. Ja se olisi oleellinen asia, joka pitäisi korjata. Ei sitä korjata sillä, että vähennetään käytettävissä olevan rahan määrää.

Moisio muistuttaa, että talouden pyörät on pidettävä pyörimässä ihmisten kulutuksen kautta.

- Siihen me tarvitaan se, että maan hallitus tekisi ansiotuloverotukseen inflaatiotarkistuksen, jolla saadaan tuettua ostovoimaa.

- Ensinnäkin meidän ei kannata lähteä siihen kilpailuun, että etsitään se maa, jossa on kaikkein halvimmat ja huonoimmat työolot ja työehdot. Suomalainen jaksaminen ja työssä jaksaminen lähtee siitä, että on palkka ja työolot ovat kunnossa, ihmisten jaksamista tuetaan, ihmiset pystyvät yhdistämään työn ja perheen. Se on ollut aina Suomen valttikortti.

Suomen Yrittäjät esittää rajuja keinoja Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus vaatii, että lomarahoista ja pekkaspäiväkorvauksista on luovuttava.

Moision mielestä keinoja kyllä löytyy talouden parantamiseksi, jos niin halutaan, eikä palkkoihin tarvitse kajota.

- Suomen velkaantumista pitäisi hillitä ja työllisyysaste nostaa 75 prosenttiin. Tähän päästään jo ihan sillä kun puretaan kannustinloukkuja, jotka tekevät sen, että työtä ei voida ottaa vastaan, koska menetetään sosiaaliturva.

- Hyvä esimerkki on asumistuki. Miksi ei voisi saada pienen osan asumistukea vaikka kävisikin töissä, Moisio kysyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.