Eivätkö liikakilot tahdo karista? 6 aamuista virhettä, jotka estävät painoa putoamasta

Virheet aamulla ja aamupäivällä voivat haitata kilojen karistamista.

Tuntuuko, että paino ei putoa yrityksistä huolimatta? Syy voi olla aamuisissa virheissä, jotka johtavat salakavalasti naposteluun tai jopa ahmimiseen myöhemmin päivällä.

The Sun listasi virheitä, joihin moni sortuu aamulla ja jotka saattavat estää laihdutustavoitteisiin pääsemisen.

1. Juot aamiaiseksi vain mehua

Appelsiinimehu on aamupalapöydän klassikko, mutta sokerinen liemi ei juuri pidä nälkää. Seurauksena ruokahalu on jo aamupäivällä sietämätön. Kurnivan vatsan käskystä ihminen ahtaa helposti sisuksiinsa loppujen lopuksi enemmän kaloreita kuin hän olisi syönyt, jos olisi nauttinut tuhdimman aamiaisen.

Hyviä aamupalavaihtoehtoja ovat esimerkiksi kaurapuuro, raejuusto ja kananmunat. Kannattaa huolehtia, että aamiaiseen sisältyy myös proteiinia, joka pitää nälkää pidempään kuin pelkät hiilihydraatit.

2. Aamiaisesi on täynnä piilosokeria

Appelsiinimehun tavoin monet muut näennäisesti terveellisiltä vaikuttavat ruoat voivat sisältää paljon piilosokeria, joka hidastaa laihdutustavoitteisiin pääsemistä. Esimerkiksi granolat, myslit ja murot sisältävät usein paljon sokeria muun muassa siirappien muodossa. Jos tuotteita vielä käyttää maustetun jogurtin lisukkeena, tulee jo pelkästään aamiaisen myötä ruokavalioon melkoinen määrä sokeria.

3. Nukut liian myöhään

Nukkumaanmenon lykkääminen ja aamulla pitkään nukkuminen voivat tutkimusten valossa johtaa painon kertymiseen.

Vuonna 2011 ilmestyneen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan iltaihmiset ahtoivat itseensä iltaisin enemmän kaloreita, söivät enemmän pikaruokaa ja vähemmän vihanneksia ja hedelmiä sekä painoivat enemmän kuin aikaisemmin nukkumaan menevät ja heräävät ihmiset.

Vuonna 2011 ilmestyneessä brittitutkimuksessa aamuihmisten todettiin olevan iltaihmisiä terveempiä, onnellisempia ja hoikempia, raportoi The Telegraph.

4. Syöt aamiaisen television edessä

Vaikka aamu-uutisten katsominen samalla aamupalaa hotkien tuntuisi hyvältä ja aikaa säästävältä idealta, ei se ole sitä painonhallinnan kannalta. Tiedostamaton syöminen johtaa helposti siihen, ettei ihminen koe olevansa kylläinen aterian jälkeen, mikä voi puolestaan johtaa ylensyöminen.

Aamupala, kuten muutkin päivän ateriat, kannattaisi syödä ajatuksen kanssa ja kunnolla pureskellen.

5. Jätät aamiaisen syömättä

Harva laihtuu sillä, että jättää aamiaisen syömättä. Aamiaista kutsutaan päivän tärkeimmäksi ateriaksi, eikä väite ole tuulesta temmattu. Tutkimusten perusteella säännöllisesti aamiaisen syömättä jättävät ovat todennäköisemmin lihavia kuin säännölliset aamupalojen nauttijat, kertoo Terveyskirjasto.

Aamiaisen syömättä jättäminen voi johtaa kiljuvaan nälkään myöhemmin päivällä, mikä johtaa herkästi ahmimiseen, kuten aiemmin todettiin.

6. Et juo tarpeeksi vettä

Janon tunne voi olla helppo sekoittaa nälkään, varsinkin jos ei ole tottunut juomaan riittävästi vettä. Aterioiden välissä ja niiden aikana kannattaisikin juoda riittävästi. Ihmisen tulisi juoda ainakin 1–1,5 litraa vettä päivässä.

Ja kun elimistö on saanut riittävästi vettä, se toimii paremmin ja pystyy sulattamaan ruokaa tehokkaammin.

Lue myös:

    Uusimmat