Eikö mies jaksa siivota? Syytä hänen siskojaan

Selvityksen mukaan siskot saavat miehen uskomaan perinteisiin sukupuolirooleihin.

Selvityksen mukaan mies, jolla on siskoja, tekee todennäköisesti vähemmän kotitöitä. Sosiologien mukaan siskoilla, äidillä ja vaimolla on suuri vaikutus siihen, miten mies käyttäytyy.

Stanford Business Schoolin ja Loyola Marymountin selvityksen mukaan miehen perheen naiset vaikuttavat hänen käyttäytymiseensä töissä ja kotona. Selvityksessä tutkittiin dataa suuresta tutkimuksesta, joka seurasi tuhansien jenkkiperheiden elämää vuodesta 1965 vuoteen 1997, kertoo nzherald.

Selvityksen mukaan miehet, joilla on vain siskoja, tiskaavat 6,6 prosenttia epätodennäköisemmin. Tutkijoiden mukaan tyttölapset auttavat kotitöissä poikalapsia auliimmin, ja perinteist sukupuoliroolit roikkuvat miehen mukana aikuisuuteen asti. Naisiin siskot eivät vaikuta.

Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että tyttölapsi vaikuttaa myös isänsä käytökseen. Esimerkiksi Marylandin yliopiston tutkimus selvitti, että poikalapsen saaneet pomot eivät antaneet alaisilleen suuria palkankorotuksia, mutta tyttölapsen tuoreet isät korottivat erityisesti naisalaistensa palkkaa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat