Ei sittenkään niin turvallista – tiesitkö näistä suuseksin riskeistä?

Monet asiat voivat ärsyttää naisia suuseksin saamisen aikana, mutta kiukutus saattaa nousta uudelle tasolle suuseksin jälkeen.

Seksitapojen vapauduttua yhä useampi nainen saa suuseksiä. Hyvä niin, onhan suuseksi naiselle varmin tapa saada orgasmi. Mutta tiesitkö, että myös suuseksissä piilee riskejä – aivan kuten tavanomaisessa penetraatiossa ja anaaliseksissäkin. Eikä nyt puhuta parran aiheuttamasta ikävästä kutinasta.

Health-sivuston haastattelema naistenlääkäri Alyssa Dweck muistuttaa, että suuseksi ei ole välttämättä vaginalle pahaksi.

Suussa ja vaginassa on luonnollisesti bakteereja. Terveille ihmisille, joiden vastustuskyky toimii normaalisti, suuseksin ei pitäisi olla ongelma.

Mutta vaikka partnerin sylki olisi vaginalle turvallista, hänen suunsa, huulensa tai kurkkunsa eivät välttämättä ole.

Seksitaudit tarttuvat suuseksissäkin 


Jos kumppanilla on herpesrakkuloita tai ne ovat juuri puhkeamaisillaan, herpes voi helposti tarttua suusta sukupuolielimiin suuseksin aikana.

Herpes ei ole ainoa sukupuolitauti, joka leviää suuseksissä. Myös tippuri ja klamydia voivat tarttua genitaalialueelle, jos kumppanin kurkussa on kyseisiä sukupuolitauteja aiheuttavia bakteereita.

Lisäksi HPV eli papilloomavirus tarttuu ihon sekä limakalvojen kautta. Pitkittynyt papilloomaviruksen aiheuttama infektio voi johtaa kohdunkaulan syöpään.

Antajakin voi saada taudin

Suuseksin antajakaan ei ole täysin turvassa. Mikäli nainen kantaa sukupuolitautia, se voi tarttua suuseksin antajalle.

Dweck suosittelee erityisesti, että naiselle annettu suuseksi jätetään välistä kuukautisten aikana. Veri tai muut kehon nesteet voivat toimia taudinaiheuttajien välittäjinä.

Suuseksin yhteydessä kannattaakin käyttää ehkäisyä siinä missä penetraationkin.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja