"Ei ollut järjen häivää" – Jari Isometsä näki Ski Tourin hämmentävässä päätöksessä kutkuttavia suomalaismerkkejä

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä harmitteli sitä, ettei maastohiihdon Ski Tour -minikiertue saanut arvoistaan päätöstä sunnuntaina. Viimeinen osakilpailu antoi positiivisen suomalaissignaalin tulevan viikonlopun maailmancupiin Lahdessa. 

Ruotsissa ja Norjassa hiihdetty Ski Tour päättyi norjalaisjuhliin. Naisissa Norja otti kolmoisvoiton ylivoimaisen Therese Johaugin johdolla. Miehissä Norja saavutti peräti kuutosvoiton Pål Golbergin ykköstilan takana, kun Venäjä epäonnistui voitelussa, mikä pilasi Aleksandr Bolshunovin kisan. 

Naisten 15 kilometrin perinteisen takaa-ajoon startattiin valtavilla eroilla, ja kisaa käytiin käytännössä vain kakkospaikasta. 

– Se oli tylsin hiihtokilpailu, jonka olen ikinä nähnyt televisiosta. Ei ollut järjen häivää. Tämä oli tietysti ennakoitavissa, kun tällä kiertueella oli naisillakin hyvin pitkiä kilpailuja, Isometsä kommentoi viitaten muun muassa Johaugin ylivoimaan. 

– Oli turha tarkastella henkilökohtaisia aikoja, kun osa hiihti porukassa ja osa koko kisan yksin.

Krista Pärmäkoski oli osuusajoissa kolmas ja nousi 13. sijalta seitsemänneksi. Suomalaistähti summasi suorituksensa Hiihtoliiton tiedotteessa.   

– Kisa ei oikein lähtenyt hyvin liikkeelle, puolitoista kierrosta oli tosi vaikeata. Minulla oli kuitenkin vähän reservissä varaa ja koitin lähteä hiihtämään, niin se hiihto lähtikin rullaamaan puolesta välistä kisaa. Sain siihen hyvän fiiliksen, Pärmäkoski totesi. 

Isometsä oli samoilla linjoilla. 

– Pärmäkoskikin pääsi hiihtämään ensimmäisen viisi kilometriä porukassa. Siitä on hyötyä, mutta kyllä Krista hiihti myös hyvin. Meno oli terävän näköistä.

Bolshunov nyt ärsytetty, Niskanen voittoiskussa

Jos Pärmäkosken esitys oli lupauksia antava, samaa voi sanoa Iivo Niskasen kohdalla. Miesten 30 kilometrin perinteisen takaa-ajo käytiin lumisateessa ja kovassa tuulessa. 

– Oli rankka kisa. Käytännössä yksin hiihdin koko kilpailun, ei ollut vetovuoron vaihtoa, Niskanen kertasi Hiihtoliiton ääninauhalla. 

Isometsä seurasi mielissään Niskasen ponnahdusta pienestä suvantovaiheesta. 

– Sehän oli pitkään aikaan paras hiihto Niskaselta. Meno oli hyvännäköistä, sellaista mitä Iivolta on totuttu näkemään. 

– Lisäksi suomalaisilla oli paljon kehuttavaa kalustossa. Suomalaiset onnistuivat pahassa kelissä niin naisten kuin miesten kisassa täydellisesti.

Tulevana viikonloppuna maailmancup palaa Suomeen, kun Lahdessa hiihdetään naisten 10 ja miesten 15 kilometriä perinteisellä sekä viestit.  

– Salpausselän suomalaisyleisöllä on varmasti jännitettävää, Isometsä heittää viitaten sunnuntain tuloksiin. 

– Jos Niskanen tekee tuollaisen suorituksen, häntä on hyvin vaikea pudottaa palkintopallilta. Hän taistelee voitosta varmasti. Nyt on kuitenkin kovaa rasitusta alla, ja jokainen pähkäilee palautumisen kanssa. Lauantai tulee nopeasti, ja vielä matkustukset päälle. Nämä pitää onnistua hyvin, ja pitää ennen kaikkea pysyä terveenä. Rankan rasituksen jälkeen on aina vaara sairastua, entinen huippuhiihtäjä listaa. 

Yksi Niskasen päävastustajista Lahden 15 kilometrillä on ärsytetty Bolshunov, joka kiehui Ski Tourin maalissa

– Voitelu epäonnistui totaalisesti. Harmi hänen kannaltaan, Isometsä summasi.  

Lue myös:

    Uusimmat