Ei enää raskasta ja rasvaista – moderni hiusvaha on vaivaton muotoilutuote

Luonnollinen kiharapilvi vai dramaattinen wetlook-kampaus? Rennot rantalaineet vai rouhea rokkitukka? Vai haluaisitko sittenkin näyttää juuri heränneeltä ranskattarelta, jonka hiukset ovat huolettomasti sekaisin? Modernista muotoiluvahasta on moneksi.

Muotoiluvahojen valikoima on nykyään erittäin laaja ja vaihtoehtoja on tarjolla monenlaiseen makuun geelivahasta kuituvahaan. Modernit hiusvahat soveltuvat hyvin erilaisille hiuslaaduille ja niillä voi luoda monipuolisesti vaihtuvia hiustyylejä. Jopa suomalaisille ohuille hiuksille löytyy tänä päivänä sopiva vaha.

– Hiusvahat ovat kehittyneet valtavasti 1990-luvulta tutuista raskaista ja rasvaisista tuotteista. Nykyaikaiset hiusvahat ovat kevyitä ja oikein käytettyinä ne ovat täysin näkymättömiä, Schwarzkopfin asiantuntija Birgitta Malm kertoo.

Sekä miesten että naisten luottotuote

Hiusvahalla voi koostumuksesta riippuen loihtia runsaasti erilaisia tyylejä helposti ja vaivattomasti. Miehet käyttävät vahoja hiusten muotoilussa perinteisesti naisia enemmän, mutta muotoiluvahojen suosio on lisääntynyt myös naisten keskuudessa.

Koostumuksesta riippuen muotoiluvaha antaa hiuksille kiiltoa, tekee mattapinnan tai karheuttaa hiuksia. Vahatuotteen avulla voi myös luoda seksikkäät rantahiukset tai huolettoman, juuri heränneen näköisen tyylin. 

Vahan käyttö mielletään usein näyttäviin ja eroteltuihin tyyleihin, mutta se sopii hyvin myös luonnollisten kampausten tekemiseen. Lyhyissä hiuksissa hiusvaha antaa rakennetta, pitkissä hiuksissa sen avulla voi korostaa esimerkiksi kiharoita. Vaha myös poistaa hiuksista sähköisyyttä.

Paljonko on sopivasti? 

Hiusvahan käytössä pätee vanha viisaus; vähemmän on enemmän.

– Noin herneen kokoinen nokare vahaa riittää hyvin hiusten muotoiluun. Vaha lämmitetään hieromalla sitä käsien välissä, minkä jälkeen se levitetään sormin joko kuiviin ja kosteisiin hiuksiin. Tuote tulisi levittää hiuksiin ja välttää päänahkaa, Malm neuvoo.

Jos vahaa käyttää liikaa, kampaus latistuu ja alkaa näyttää raskaalta sekä likaiselta. Toistuvasti liikaa käytettynä vaha voi myös tukkia päänahan ihohuokosia ja aiheuttaa ärsytystä.

Kun hiusvahaa käyttää säännöllisesti, on tärkeää pestä hiukset usein. Jos hiukset pestään normaalilla päivittäin käytössä olevalla shampoolla, kannattaa shampoopesu tehdä kahdesti. Näin erilaisia tahmeita rasvoja ja vahoja sisältävä tuote peseytyy kokonaan pois. Silloin tällöin hiukset kannattaa pestä myös syväpuhdistavalla shampoolla. Jos hiusvahaa käyttää päivittäin, voi syväpuhdistavan shampoopesun tehdä noin kerran viikossa.


Lue myös:

    Uusimmat