Mainos

Egyptin televisio komensi naisjuontajat dieetille – "Heidän pitää olla asiallisen näköisiä ruudussa"

Egyptin valtiollinen televisioyhtiö on kieltänyt kahdeksalta naispuoliselta juontajalta työn ruudussa ja kehottanut heitä laihduttamaan. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC egyptiläismedian perusteella.

Egyptin yleisradioyhtiö ERTU on antanut sivuun siirretyille naisille kuukauden aikaa laihduttaa sopiviin mittoihin ennen kuin he voivat jatkaa työtään juontajina. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC egyptiläismedian perusteella. Naisten pitää ERTU:n mukaan olla asiallisen näköisiä. Yhtiön johtaja on naispuolinen Safaa Hegazy, joka on itse yleisradioyhtiön entinen TV-ankkuri.

Tapauksesta on noussut kohu egyptiläislehdistössä ja sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisessa mediassa hyllytetyt naiset saivat egyptiläisiltä sekä tukea että moitteita lihavuudesta. Naisten oikeuksia puolustava järjestö Egyptissä luonnehti päätöstä perustuslain vastaiseksi ja rikkomukseksi naisia kohtaan.

Juontajan työstä hyllytetty Khadija Khattab kutsui päätöstä "henkiseksi murhaksi". Hän haluaa, että ihmiset katselevat hänen viimeisen televisiolähetyksensä ja arvioivat, onko hän todella niin lihava, ettei voi jatkaa televisiossa. Khattab on sanonut, että on tyytyväinen ulkonäköönsä, eikä aio laihduttaa.

Naisten oikeuksia puolustava järjestö Egyptissä luonnehti päätöstä perustuslain vastaiseksi ja rikkomukseksi naisia kohtaan. Hyllytetyt naiset  ovat saaneet egyptiläisiltä sekä tukea että moitteita lihavuudesta. Myös jotkut televisioalan työntekijät ovat puolustaneet Yleisradioyhtiön päätöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.