Egeanmeren rajun maanjäristyksen uhriluku kasvaa: Turkissa ainakin 24 kuollut – vainajia myös Kreikassa

1:25
Turkin Izmirissä tuhot ovat valtaisat – tuore video näyttää, kuinka maanjäristyksen aiheuttamat vahingot ovat vallaanneet kaupungin.

Egeanmerellä iskeneen maanjäristyksen uhriluku kasvaa Turkissa. Tähän mennessä ainakin 24 ihmisen tiedetään kuolleen maanjäristyksen seurauksena.

Kreikan puolella järistyksessä kuolleita on kaksi Samosin saarella.

Turkin viranomaisten mukaan myös järistyksessä loukkaantuneiden määrä on noussut. Loukkaantuneita on noin 800. Pahimmat tuhot Turkissa on kärsitty Izmirin kaupungissa.

Turkin pelastusviranomaiset jatkavat raivaustöitä 17 eri romahtaneen tai vahingoittuneen rakennuksen parissa. On siis mahdollista, että loukkaantuneiden tai kuolleiden määrä nousee edelleen.

(Artikkeli jatkuu videon jälkeen)

1:02
Tämä kaikki tiedetään Egeanmeren maanjäristyksestä – katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta.

Egeanmerellä iskeneen maanjäristyksen voimakkuudeksi on arvioitu jopa 7. Järistys tuntui myös Kreikan Samosin saarella, missä ainakin kahden ihmisen tiedetään kuolleen.

Saarella asuva suomalainen Jarmo Salsoila kertoi aiemmin MTV Uutisille, että järistys romahdutti asuinrakennuksia ja aiheutti loukkaantumisia.

STT uutisoi aiemmin illalla, että Turkin Izmirissä ja Kreikan Samosin saarella on tämänhetkisen tiedon mukaan yhteensä 21 suomalaista. Ulkoministeriön mukaan valtaosa heistä on tavoitettu, eikä kenenkään tiedetä loukkaantuneen järistyksessä.

Juttua päivitetty tiedoilla kuolonuhreista 31.10.20 kello 4.55.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja