Mainos

Eduskunnan juhlakirjan kustannuksista syntymässä kohu

Eduskunta maksaa satavuotisjuhlakirjan kuvituksesta 167 000 euroa.

Eduskunnan satavuotisjuhlien liittyvistä kustannuksista ja päätöstavoista on syntymässä kohu.

Pelkästään juhlien kunniaksi järjestettävät oopperat maksavat veronmaksajille satoja tuhansia euroja, mutta ihmetystä herättävät myös eduskunnan satavuotiskirjan korkeiksi nousseet kustannukset.

Tuorein kohu on syntymässä eduskunnnan satavuotisjuhlakirjan kustannuksista. MTV:n uutisten tietojen mukaan kirjan kuvittajan, valokuvaaja Jorma Komulaisen lasku pelkästään kirjan kuvituksesta ja suunnittelusta on peräti 167 000 euroa - eli vanhan miljoona. Eduskunnan kansliatoimikunta hyväksyi sopimuksen viime viikolla mutinan kera.

Tarjouskilpailua kirjan tekemisestä ei ole järjestetty ja kirjan kustannukset ovat nousseet koko ajan. Tilanteen kiusallisuuden myöntävät nimettöminä sekä virkamiehet että kansanedustajat.

- Tämä on kirja, jonka tarkka kustannus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon niitä kuvia siihen kirjaan sitten on järkevää ottaa mukaan ja jokaisella kuvalla on sitten oma hintansa, tilannetta selvittää eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen.

Tiitisen mukaan tarjouskilpailua ei ole järjestetty, koska kirjan kustannusten tarkka suuruusluokka ei ollut tiedossa.

Työn edistymistä ei ole valvottu mitenkään.

- Eduskunnan työntekijöiden päällekatsonta ei nyt tässä ole tarpeen. Tietysti taloushallinto katsoo, että kaikki se mikä laskutetaan on toimitettu. Kyllä sellainen päällekatsonta tässä ilman muuta on, sanoo Tiitinen.

Kirjan lisäksi myös eduskunnan satoihin tuhansiin euroihin nouseva innostus juhlia oopperassa on herättänyt ihmetystä - varsinkin kun Tiitinen on kansallisoopperan hallituksen puheenjohtaja ja niin ikään kansliatoimikunnassa istuva Matti Ahde oopperan hallituksen varapuheenjohtaja. Jääviysongelmia ei Tiitisen mukaan ole.

- No kansallisoopperan osuushan tässä ei kovin suuri ole. Se että juhla järjestetään kansallisoopperassa on ajautunut sinne siksi, että ooppera on sopivan kokoinen tila.

Suomen yksikamarinen eduskunta täyttää tänä vuonna sata vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.