Ed Sheeran laittoi U2-yhtyeen ennätykset uusiksi – Suomessakin nähty kiertue on historian suurin

Suomessa hiljattain vieraillut Ed Sheeran laittoi ennätykset uusiksi.

Malmin lentokentällä kahtena iltana peräkkäin esiintyneen Ed SheeraninDivide-maailmankiertue on kasvanut historian suurimmaksi kiertueeksi.

Sheeranin jättikiertue jätti taakseen U2-yhtyeen aiemmin tekemän ennätyksen. Divide-kiertue on nyt kerännyt kaikkein eniten yleisöä sekä rahaa. Kiertue on jatkunut jo reippaasti yli vuoden, se alkoi maaliskuussa 2017. Kiertue päättyy elokuussa Sheeranin nuoruudenkotiin Ipswichin kaupungissa.

Sheeran juhlisti saavutustaan Instagram-tilillään, jossa hän julkaisi jättikonsertistaan otetun kuvan ja hehkutti tekemäänsä ennätystä. Sheeranin julkaistessa kuvan hänen kiertuettaan oli vielä 12 konsertin verran jäljellä. Näin ollen Sheeran tulee rikkomaan ennätyksen reippaasti.

– Kiitos kaikille, jotka ovat tulleet katsomaan konserttia, Sheeran kirjoitti julkaisuun.

Sheeranin kiertueen päättyessä on hän viettänyt tien päällä 893 päivää, kun U2 taas kiersi 760 päivän ajan. Divide-kiertueella on yhteensä 255 konserttia, kun taas U2-yhtyeen ennätyksiä rikkoneella 360-kiertueella oli 100 konserttia.

Sheeran on hyötynyt suuresta konserttimäärästä. U2 keräsi keskimäärin 66 091 ihmistä katsomaan heidän esiintymistään iltaa kohden, kun taas Sheeranilla vastaava luku on 34 541.

Suomessa Sheeran esiintyi kahden illan aikana yhteensä noin 106 000 ihmiselle. Samalla Sheeranin konsertit oli eniten yleisöä Suomessa koskaan kerännyt konserttikokonaisuus.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja