Mainos

Ecuadorissa Correan voitto näyttää varmalta

Jos vasemmiston Rafael Correa voittaa Ecuadorin vaalit, hänestä tulee maan kahdeksas presidentti kymmenen vuoden sisällä.

Vasemmiston ehdokas Rafael Correa näyttää nousevan Ecuadorin seuraavaksi presidentiksi. Kun eilisten vaalien äänistä oli tänään laskettu lähes puolet, Correa oli saamassa 68 prosenttia äänistä.

Ääntenlaskun mukaan Correan konservatiivinen vastaehdokas Alvaro Noboa oli saanut 32 prosenttia äänistä vaalien toisella ja ratkaisevalla kierroksella. Ääntenlaskun arvellaan saattavan venyä yön yli.

Myös kolme ovensuukyselyä povasivat vasemmiston ehdokkaalle voittoa. Ecuadorin rikkain mies Noboa torjui heti kyselyiden tulokset, julistautui itse voittajaksi ja sanoi vaativansa äänten uudelleenlaskentaa, jos kokee sen tarpeelliseksi.

Myös Correa julistautui vaalien voittajaksi ovensuukyselyiden julkaisun jälkeen ja sanoi, että Ecuador pyrkii liittymään takaisin öljyntuottajamaiden järjestöön Opeciin. 540 000 tynnyriä raakaöljyä päivässä tuottava Ecuador jätti Opecin joulukuussa 1992.

Correa ilmoitti myös, että Ecuador ei solmi vapaakauppasopimusta Yhdysvaltain kanssa. Correan mukaan Ecuador pyrkii jatkossa tiiviimpään yhteistyöhön Venezuelan kanssa, jota johtaa Correan hyvä ystävä, Yhdysvaltojen kärkkäänä arvostelijana tunnettu Hugo Chavez.

Ecuadorin poliittinen elämä on ollut viime vuosina kovassa myllerryksessä. Jos Correa voittaa vaalit, hänestä tulee Ecuadorin kahdeksas presidentti kymmenen vuoden sisällä. Lisää sisäpoliittisia konflikteja pelätään olevan edessä, sillä Correa hyökkäsi jo vaalipuheissaan voimakkaasti istuvaa kongressia vastaan syyttäen sitä korruptiosta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.