Duudsonit tekivät kehitysvammaisista tähtiä – jakavat kylillä nimmareita

Duudsonien vierailu oli Pasille, Eskolle ja Olli-Pekalle ikimuistoinen kokemus. Kolmikko toivookin kovasti näkevänsä Duudsonit Lieksassa uudemman kerran.

Duudsonit tuli taloon -ohjelman kolmas kausi pärähti käyntiin, kun Duudsonit saapuivat vierailulle kehitysvammaisten yhteisöön Lieksaan.

Ohjelmaa tähdittäneille Pasille, Eskolle ja Olli-Pekalle Duudsonien vierailu oli yksi heidän elämänsä kohokohdista ja taannoista vierailua on muisteltu harva se päivä.

– Pojat miettivät, että vieläköhän he joskus näkevät Duudsonit, ja heillä olisi kova tavoite päästä joskus vielä tapaamaan Duudsoneita uudelleen, kehitysvammaisten ohjaaja Jarmo Kempas kertoo.

– Duudsonien vierailu oli heille suurin kokemus, ja he ovat olleet iloisia, että heidänkin elämässä on sattunut jotain tällaista. Kyllä siitä on jaksettu puhua, ja pojat ovat itsekin mainostaneet sarjaa kovasti, hän jatkaa.

Pasista, Eskosta ja Olli-Pekasta onkin ehtinyt ohjelman myötä muodostua jo paikkakunnan pieniä julkkiksia.

– Tuolla reissussa, kun olemme olleet, niin pojat ovat mielellään jakaneet nimikirjoituksia. Olimme esimerkiksi jääkiekkopelissä käymässä, ja siellä linja-autossa lieksalaiset innostuivat pyytämään nimmareita pojilta, Kempas muistelee.

"Aivan toisia henkilöitä, kuin normaalisti!"

Päällimmäisenä Duudsonien vierailusta on ohjaajan mieleen jäänyt se, kuinka Pasi, Esko ja Olli-Pekka ylittivät itsensä moninkertaisesti.

– Pojathan ovat hiljaisia, eivätkä normaalisti saa sanaa suustaan, mutta Duudsoneiden kanssa he olivat iloisia ja onnessaan saadessaan mieluisia vieraita. Aivan toisia henkilöitä, kuin normaalisti!

Päivisin Pasi, Esko ja Olli-Pekka osallistuvat heille järjestettyihin aktiviteetteihin, mutta illat ovat heille hyvin yksinäistä aikaa. Tämän saivat huomata myös Pasin luona yöpyneet Duudsonit.

– Duudsonit eivät meinanneet päästä nukkumaan, kun pojilla oli niin paljon asiaa. Kerrankin, kun oli seuraa, niin juttua riitti, Kempas nauraa.

Yksi Duudsonien tavoitteista olikin löytää lieksalaisten joukosta uusia vapaaehtoisia kehitysvammaisten tukihenkilöiksi. Siinä on ohjaajan mukaan onnistuttu.

– Tukihenkilötoimintaan on saatu uusia kontakteja. Mukana on esimerkiksi nuoria lukioikäisiä, jotka käyvät kehitysvammaisten kanssa katsomassa elokuvia tai vievät heitä uimahalliin, Kempas kertoo.  

Duudsonit Subilla tiistaisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja