Dubain hallitsijan vaimon uskotaan sittenkin piileskelevän Lontoossa – lähteiden mukaan paossa oleva prinsessa Haya pelkää "henkensä edestä"

Dubain hallitsijan sheikki Muhammad ibn Rašid Al Maktoumin maanpaossa olevan vaimon Haya Bint al-Husseinin uskotaan piileskelevän tällä hetkellä Britanniassa.

Mediassa prinsessa Hayan on kerrottu paenneen aiemmin tänä vuonna miestään Saksaan, josta hän oli hakenut turvapaikkaa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan prinsessan sanotaan asuvan tällä hetkellä Lontoossa Kensingtonin palatsin liepeillä sijaitsevassa ökytalossa, jossa hän valmistautuu oikeustaisteluun.

Lähteiden mukaan hän pelkää "henkensä edestä", ja että hänet kaapattaisiin ja luovutettaisiin takaisin Arabiemiirikuntiin. Maan Lontoon-suurlähetystö ei ole kommentoinut kahden yksilön välistä asiaa.

Viime vuonna myös Dubain hallitsijan tytär Latifa yritti paeta Dubaista, mutta epäonnistui. Lähteet väittävät, että Haya olisi saanut selville Latifan tapauksesta uusia "häiriintyneitä yksityiskohtia", joiden johdosta häntä olisi painostettu aviomiehensä perheen sisällä. Tämän uskotaan olleen yksi syy pakoon.

Vaivaannuttava tilanne

Prinsessa Haya on käynyt koulua Dorsetissa ja opiskellut Oxfordin yliopistossa.

Britannialla on hyvät suhteet Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kanssa. Mikäli prinsessan aviomies vaatii Britannialta vaimonsa luovutusta Dubaihin, Britannialla voi olla edessään diplomaattinen päänsärky.

Tilanne on vaivaannuttava myös Jordanialle, sillä prinsessa Haya on maan kuningas Abdullah II:n sisarpuoli. Jordanialla ei ole varaa riitaan Arabiemiirikuntien kanssa, sillä maassa työskentelee lähes neljännesmiljoona jordanialaista.

Lue myös:

    Uusimmat