Dubain hallitsijan vaimo prinsessa Haya onnistui paossaan – yllätyskäänne voi tuoda vapauden kiinnijääneelle prinsessa Latifalle

Dubain hallitsijan sheikki Muhammad ibn Rašid Al Maktoumin virallinen vaimo Haya Bint al-Hussein on paennut Dubaista ja on useiden lähteiden mukaan hakenut turvapaikkaa Saksasta.

Viime vuonna myös Dubain hallitsijan tytär Latifa yritti paeta Dubaista. Suomalainen Tiina Jauhiainen auttoi tuolloin Latifaa.

– Uskon, että Hayalle paljastui viimein totuus sheikki Muhammadista ja hän haluaa turvata omien lastensa tulevaisuuden. Hän ei halua, että hänen kahdelle lapselleen käy samalla tavalla kuin Latifalle ja hänen siskolleen, sanoo Jauhiainen.

Brittimediassa on spekuloitu 45-vuotiaan Hayan paon syitä. Jauhiainen sanoo, että mediassa yhdeksi mahdolliseksi syyksi paolle on esitetty sitä, että sheikki oli mahdollisesti väkivaltainen lapsilleen.

– Odotan mielenkiinnolla Hayan tuloa julkisuuteen ja sitä syytä, miksi hän lopulta päätti paeta. Hayan paon on täytynyt tapahtua maaliskuun jälkeen, sillä hänet nähtiin viimeksi julkisuudessa Dubaissa hevoskilpailuissa.

Jauhiaisen mukaan Haya ei vielä tammikuussa vahvistanut julkisuudessa Latifan väitteitä siitä, miten häntä on pidetty vankina ja prinsessa pelkäsi joutuvansa jopa kidutetuksi.

– Minun silmissäni Hayan arvostus romahti tämän jälkeen, vaikka hän on ollut tunnettu hyväntekijä. Tämän jälkeen hän katosi sosiaalisesta mediasta. En tunne Hayaa henkilökohtaisesti, toteaa Jauhiainen.

Otti mukaansa kymmeniä miljoonia euroja

Mediassa Hayan uskotaan paenneen Saksaan, sillä siellä sheikki Muhammadilla on runsaasti omaisuutta kuten kiinteistöjä ja kilpahevostalleja. Saksalaisen diplomaatin on jopa väitetty auttaneen paossa.

– Hayan on kerrottu vieneen kymmeniä miljoonia mukanaan turvatakseen itsensä ja lastensa tulevaisuuden. Haya on Jordanian kuninkaallisen perheen jäsen, joten hänellä on itselläänkin runsaasti omaisuutta eri puolilla Eurooppaa.

Haya on opiskellut Oxfordissa. Kilparatsastajan urallaan hän on vieraillut kahdesti jopa Suomessa.

Sheikki sekä prinsessa Haya on nähty usein Ascotissa. Tänä vuonna sheikki esiintyi ilman Hayaa. Sheikistä ja hänen vaimostaan on jopa yhteiskuvia englannin kuninkaallisen perheen kanssa.

– Uskon, että Haya voi tulevaisuudessa auttaa myös Latifaa pääsemään pois Dubaista - painostamalla sheikkiä julkisuuden avulla. Minun näkemykseni mukaan näiden kahden prinsessan pako on vain alkua eli kyse on tietynlaisesta metoo-ilmiöstä. Me tulemme näkemään tulevaisuudessa naisten pakoja Dubaista lisääkin, väittää Jauhiainen. 

Jauhianen oli auttamassa prinsessa Latifaa pakoon, mutta yritys epäonnistui. Tämän jälkeen Jauhiainen on perustanut FreeLatifa-sivuston, jonka avulla hän kamppailee Latifan vapauttamiseksi.

Juttua muokattu 1.7. kello 11.30: Oikaistu sitaattia, jonka mukaan Haya oli nähty venekilpailussa. Kyse oli hevoskilpailusta. Lisäksi täsmennetty kohtaa, jossa Jauhiainen arvioi paon syytä. Lisätty täsmennys siitä, että kyse on mediassa esitetyistä spekulaatioista.

Lue myös:

    Uusimmat