Dramaattiset tv-kuvat pysäyttivät ampumahiihdon maailmancupissa: sydänvaivoista kärsinyt norjalainen lyyhistyi ladunvarteen – "En tiedä, miksi näin kävi"

Norjalainen Ingrid Tandrevold säikäytti kilpakumppaninsa ja tv-katsojat torstaina Oberhofissa käydyssä ampumahiihdon maailmancupin naisten pikakisassa.

Tandrevold oli pystyammuntaan tullessaan kilpailussa kolmannella sijalla, mutta yksi ohilaukaus pudotti hänet yhdeksännelle sijalle. Tandrevold ampaisi viimeiselle 2,5 kilometrin lenkille maannaisensa, maailmancupin kärkinaisiin lukeutuvan Tiril Eckhoffin perässä.

5,8 kilometrin väliajoista Tandrevoldin nimeä ei kuitenkaan enää löydy. Pian ampumapaikalta lähdön jälkeen tv-kuvissa näkyi, miten Tandrevold makasi hangessa ja hänen ympärillään oli useita Norjan maajoukkueen taustaryhmään kuuluvia henkilöitä auttamassa.

– Minulla oli sydämen rytmihäiriöitä lähtiessäni toisen kerran ampumapaikalta, ja oloni oli todella huono. Menetin kaiken energian kehostani, Tandrevold kertoi yleisradioyhtiö NRK:lle.

– Tunnistin oireet välittömästi. Näin on käynyt minulle kerran aiemminkin. Se oli itse asiassa juuri täällä Oberhofissa vuonna 2017.

Tandrevold ei ollut ennen tätä kertonut neljän vuoden takaisesta kokemuksestaan julkisesti.

– Silloin minut tutkittiin sekä Saksassa että kotona Norjassa, eikä tutkimuksissa löydetty mitään poikkeavaa. Tutkitutin sydämeni taas ennen tätä kautta, eikä nytkään löydetty mitään.

Tutkimuksia on tehty myös torstain kilpailun jälkeen. Sydänfilmi lähetettiin Norjan olympiakeskukseen, ja aivan kuten aiemmin, kaikki näytti normaalilta.

– En tiedä, miksi näin kävi nyt. Minusta tuntui hyvältä kisan aikana. Minulla oli hyvä kisa menossa, ja olin valmis iskemään Tirilin kantaan, mutta sitten en pystynytkään ja jouduin antamaan periksi.

Eckhoff otti torstaina kolmannen peräkkäisen ja koko kauden kuudennen maailmancup-voittonsa. Se ei häntä kuitenkaan kiinnostanut.

– Olen tyytyväinen kilpailuuni, mutta samalla olen huolissani Ingridistä. Toivottavasti tämä ei ole mitään vakavaa. Hän on hyvä ystäväni, joten tällaisen näkeminen ei ole mukavaa, Eckhoff sanoi NRK:lle.

Eckhoff joutui hiihtämään viimeiset 2,5 kilometriä tietämättä, miksi Tandrevold oli kaatunut maahan.

– Se tuntui hirveältä.

Tandrevoldin vointia seurataan tarkasti, ja mikäli kaikki on kunnossa, hän lienee Norjan viestijoukkueessa lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja