Downin syndrooma ei estä Madelinen, 18, haaveita mallin urasta

Australialaisteini Madeline Stuart toivoo voivansa edistää suvaitsevaisuutta ja vammaisten asemaa kauneutensa avulla.

Pitkät punertavat hiukset, hoikka vartalo ja vetoava katse – 18-vuotias Madeline poseeraa Instagram-kuvissaan kuin huippumalli. Madeline haluaa todistaa maailmalle, että Downin syndroomasta huolimatta voi olla kaunis ja toteuttaa unelmansa.

Madeline laihdutti hiljattain 20 kiloa, ja hän kertoo Facebook-sivullaan rakastavansa tanssia ja urheilua. Yhdessä äitinsä Rosannen kanssa hän on julkaissut valokuviaan Instagram-sivuillaan, jossa nuori kaunotar on kerännyt vain kuukauden aikana yli 20 000 seuraajaa. Facebookissa tykkääjiä on jo yli 225 000.

Buzzfeedin haastattelussa Rosanne kertoo, että asenteet ovat muuttuneet parempaan suuntaan. Toista oli Maddyn ollessa vauva. Rosanne muistelee, miten ahdasmieliset ihmiset saattoivat sanoa vauvan kanssa ulkoilleelle äidille, että heidän pitäisi pysyä poissa julkisilta paikoilta. Jopa lääkärit olivat sitä mieltä, ettei tytöstä "koskaan tulisi mitään".

Rosanne kertoo Madelinen saaneen energiaa ja itsevarmuutta terveellisistä elämäntavoista. Hän toivoo, että ihmiset näkisivät kauneuden ohella Maddyn säteilevän persoonan ja itsevarmuuden.

– Ihmiset, joilla on Downin syndrooma, voivat tehdä mitä vain. He vain tekevät sen omalla tahdillaan. Anna heille mahdollisuus, ja sinut palkitaan yli odotustesi, Rosanne vetoaa.

Mikäli Madeline nousee catwalkille, hän ei suinkaan tulisi olemaan ensimmäinen malli, jolla on Downin syndrooma.  Näyttelijä Jamie Brewer, joka tähdittää American Horror Story-sarjaa, esiintyi alkuvuodesta New Yorkin muotiviikoilla suunnittelija Carrie Hammerin näytöksessä. Hammer tunnetaan siitä, että hän on aiemminkin käyttänyt näytöksissään roolimalleja runway-mallien sijaan.

Lähteet Cosmopolitan.com, Mirror.co.uk, Buzzfeed.com

Lue myös:

    Uusimmat