Mainos

Donner lievensi lausuntoaan Viron kaksikielisyydestä

Europarlamentaarikko Jörn Donner puolustaa venäläisten oikeuksia Euroopan parlamentille esittämässään Viro-luonnoksessa. Donner ei kuitenkaan enää suosita Virolle kaksikielisyyttä, kuten hän aiemmin sanoi tekevänsä. Lisäksi Donner kiirehtii Viroa luopumaan kuolemanrangaistuksesta.

Donnerin virolaislehdelle kesällä antama haastattelu herätti Virossa laajaa tunnekuohua. Haastattelussa Donner melko suoraan suositteli Virolle kaksikielisyyttä.

Tänään Donnerin (sd.) laatima luonnos Euroopan parlamentin kannanotoksi Viron EU-jäsenyyshakemuksesta sai melko ristiriitaisen vastaanoton parlamentin ulko- ja turvallisuusasiain neuvoston kokouksessa. Donnerin paperia arvosteltiin etenkin sen kielteisestä sävystä. Kuitenkin se sai myös kiitosta realistisuudesta.

Kokoomuksen edustaja Kirsi Piha ryhtyi kipakasti kommentoimaan Donnerin näkemyksiä. Hän moitti paperia yleisnegatiivisesta ja piikittelevästä sävystä. Myös muutamassa muussa puheenvuorossa arvosteltiin Donnerin paperin sävyä. Vaatimuksena oli, että hengen pitäisi olla erilainen. Luonnoksesta esitettiin myös kiittäviä arvioita.

Donnerin omasta sosialistiryhmästä tulleessa puheenvuorossa paperia luonnehdittiin erittäin hyväksi. Siinä oli pureuduttu oikeaan problematiikkaan, ja se sisälsi erittäin arvokasta antia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.