Dominik Hasekilta raju syytös NHL:n johdolle – "He ottavat kaiken vastuun seurauksista"

San Jose Sharks ja Nashville Predators avaavat jääkiekon NHL-kauden perjantaina Prahassa. Maalivahtilegenda Dominik Hasek esitti ottelun alla syytöksen NHL-johdon suuntaan Venäjän sodan mainostamisesta.

Hasek on kritisoinut voimakkaasti venäläisten pääsemistä pelaamaan Tshekkiin. Hänen mielestään tällä tavoin autetaan rakentamaan venäläistä propagandaa. Tshekin ulkoministeriö oli syyskuussa lähettänyt NHL:lle kirjeen, jossa sanottiin, että venäläiset eivät ole tervetulleita.

Tshekin ulkoministeriö kertoi Expressenille, että venäläispelaajat tulivat Schengen-alueelle aluksi toisiin maihin, niin heidän saapumista ei voitu estää. Joukkueet olivat ensiksi Sveitsissä ja sen jälkeen Saksassa.

– NHL-peli pelataan huomenna Prahassa. NHL ei kunnioita ulkoministeriömme päätöstä ja ilmeisesti venäläiset tulevat pelaamaan. Pelaajat eivät ole syypäitä, älkää buuatko heille. Venäjän sodan mainostaminen on NHL:n johdon syytä. NHL ottaa kaiken vastuun seurauksista. Heillä on vielä yksi päivä aikaa muuttaa mieltään,  Hasek kirjoitti Twitterissä torstaina.

Hasek on jo aiemminkin esittänyt suoria syytöksiä NHL-komissaari Gary Bettmanin ja varakomissaari Bill Dalyn suuntaan.

San Josen ja Nashvillen joukkueet kohtaavat perjantai-iltana Prahassa kello 21. Joukkueiden kokoonpanossa on yksi venäläispelaaja, Nashvillen Yakov Trenin. San Josen Alexander Barabanov ja Nikolai Knyzhov ovat sivussa alavartalovammojen takia.

Suomalaisista mukana ovat Nashvilleltä Juuse Saros, Mikael Granlund, Eeli Tolvanen, Kevin Lankinen sekä San Joselta Kaapo Kähkönen. San Josen Markus Nutivaara on loukkaantuneena. Toinen ottelu pelataan lauantaina. 

Alla Hasekin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja