Mainos

Dollari hyötyi Ranskan vaalituloksesta

Yhdysvaltain dollari on hyötynyt tuntuvasti vallanavaihdosta Ranskassa ja epävakaasta talouspoliittisesta tilanteesta Saksassa. Pörssejä Ranskan sosialistien voitto on heiluttanut odotettua vähemmän.

Euroopan yhteisen valuutan euron tulevaisuus näyttää mustemmalta kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Talous- ja rahaliitto käynnistyy todennäköisesti suunnilleen ajallaan vuoden -99 alussa, mutta Saksan markan kaltaista vahvaa ja vakaata valuuttaa on nyt turha odottaa.

Näin analysoivat eri pankkien ekonomistit ajankohtaista tilannetta Frankfurtissa. Analyysien pohjana on toisaalta sosialistien vaalivoitto Ranskassa ja toisaalta Saksan epätoivoinen budjettitilanne.

Valuuttamarkkinoilla Yhdysvaltain dollarin arvo nousi tuntuvasti. Dollarin rooli keskeisimpänä pakovaluuttana korostuu lähiviikkoina entisestään. Dollarin nousun ansiosta pörssikurssit pitivät kuitenkin pintansa.

Pariisissa yleisindeksin lasku taittui olemattomaksi päivän kuluessa. Frankfurtissa vahva dollari siivitti vientiteollisuutta eivätkä Emu-huolet heijastuneet kursseihin.
(MTV3/Tapio Nurminen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.