Dinopuistokuvio muuttuu yhä hullummaksi: Kiinalaisfirma kiistää – Leppäniemi: En valehtele

Vantaalle kaavaillun dinosauruspuiston puuhamiehen Jorma Leppäniemen tarina muuttuu entistä epäuskottavammaksi. Nyt kiinalaisyhtiö kiistää Leppäniemen tiedon, jonka mukaan se olisi hankkeessa sijoittajana. 

Vantaalle on suunniteltu matkailuvetonaulaksi dinosauruspuisto Jurase Parkia. Kaupunki on antanut hankkeelle suunnitteluvarauksen Vantaan Kivistössä sijaitsevalle tontille. Projektista on paljastunut jo epäselvyyksiä mm. Leppäniemen bisnestaustoista sekä kuvien ja nimien käyttöoikeuksista. Eilen MTV Uutiset kertoi, että yhteistyökumppaneiksi kaupungin asiakirjoissa merkityt tahot kiistävät sopineensa yhteistyöstä. 

Leppäniemi selitti eilen MTV Uutisille, että kymmenkunta kiinalaisyritystä rahoittaa suurimman eli 10 miljoonan euron osuuden hankkeesta. Rahaa kerätään lisäksi joukkorahoituksella tavallisilta suomalaisilta. 

– On sovittu paperilla jo, että kymmenen miljoonaa euroa tulee kiinalaisyrityksiltä rahoitusta. Ne antavat sen tavarana ja muuten. Ne ovat sillä tavalla tavaran muodossa mukana. Se on sama kuin rahaa,  Leppäniemi sanoi. 

Mitä yrityksiä on mukana? Mainitse pari suurinta. 

– Siellä nettisivuillamme on niiden logot, Leppäniemi totesi eilen. 

MTV Uutiset pyysi näistä yhtiöistä muutamaa kertomaan, mikä niiden rooli projektissa on. Kiinalaisyhtiö Zigong Dinosaurs World Science & Technologystä kerrotaan nyt, että Leppäniemen kanssa on keskusteltu  "Suomen Jurassic Park -hankkeesta". 

– Jorma kävi viime viikolla tehtaallamme tutustumassa tuotteisiimme, mutta emme ole hankkeessa sijoittajana. Olemme vain valmistaja, joka tekee dinosauruksia eurooppalaisille asiakkaille, sanoo yrityksen edustaja Jacky Zeng.  

Lopuksi Zeng tarjoaa vielä toimittajalle mahdollisuutta tilata yrityksestä dinosauruksia.

Leppäniemi: Ei syytä valehdella

Leppäniemi itse ei hätkähdä uusista tiedoista, vaan selittää edelleen hanketta parhain päin. 

– He ovat tavarantoimittajia siihen puistoon, hän sanoo. 

Mutta sanoit, että nämä ovat niitä sijoittajia? 

– Varmasti hän ei nyt oikein tiedä sitä asiaa. Hän on varmaan vähän väärä henkilö vastaamaan tähän. Ne ovat tavarantoimittajia ja ne muodostavat sen kokonaisuuden. 

Nyt tuntuu siltä, että sinä valehtelet näistä asioista. Annatko väärää tietoa? 

– Ei minulla ole mitään syytä antaa väärää tietoa. 

Sanoit eilen ihan selvästi, että nettisivuilla on sijoittajien logot. 

– Ne ovat tavarantoimittajia. Meillä on sitten erilaiset sopimukset, että jollain tavalla nämä hoidetaan. 

Ketkä sitten ovat rahoittajia - nämä kymmenkunta kiinalaista sijoittajaa? 

– Siinä on nämä tavarantoimittajat tavalla tai toisella mukana. Ei siinä on sen kummempaa. En minä voi yksityiskohtia ryhtyä repimään auki, koska on sovittu, että ne pidetään salaisina. 

Eivät nämä tiedot täsmää nyt yhtään. 

– Se on harmi, että ne eivät sinun ajatusmalliin sovi, mutta näin se kuitenkin on. Sinä tulkitset nyt ihan väärin. 

Miten tätä voi tulkita millään muulla tavalla? 

– Näin se nyt kuitenkin on. Ne ovat ne tahot, jotka ovat tavarantoimittajina mukana ja näiden kanssa se puisto rakennetaan kasaan. 

Lue myös:

    Uusimmat