- 1 prk tonnikalaa - naudan jauhelihaa - pakastemansikoita - puolikas vesimeloni - tuoretta pinaattia
Hans Välimäen ja Dimitri Sjöbergin menu:
Tonnikalamajoneesi
2 keltuaista 1 tl Dijon -sinappia 3 dl öljyä suolaa, pippuria 2 rkl valkoviinietikkaa1 prk tonnikalaa
Sekoita keltuaiset ja mausteet tehosekoittimella ja lisää öljy ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi etikka ja tonnikala. Halutessasi voit maustaa majoneesin tuoreilla yrteillä.
Jauhelihacanneloni, paistettua melonia ja kikherneitä
100 g jauhelihaa suolaa, pippuria 1 dl kermaa 100 g ryöpättyä pinaattia
Mausta jauheliha ja lisää kerma. Levitä pinaatti kelmulle ja kauli ohueksi levyksi. Lisää jauheliha ja muotoile canneloniksi ja paista uunissa 10 min.
Paistettu meloni
Leikkaa meloni ohuiksi siivuiksi ja paista timjamilla ja hunajalla maustetussa voissa.
Paistetut kikherneet
1 keltasipuli 2 rkl kikherneitä 1 valkosipulin kynsi suolaa, pippuria
Paista ainekset keskenään, mausta ja tarjoile.
Mansikkakeitto
200 g mansikoita 70 g sokeria 1 rkl Maizenaa / perunajauhoja 2 dl vettä
Kiehauta vesi ja mansikat sekä sokeri. Suurusta Maizenalla ja tarkista maku. Tarjoile sokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Melonismoothie
200 g melonia 50 g sokeria / sokerilientä 2 cl Cointreau -likööriä
Aja ainekset mixerillä hienoksi. Tarjoile.