Mainos

Digikapina laantumassa - tv-lupia hankitaan taas

Osa digimuutoksen takia televisiosta luopuneista kotitalouksista on jo pyörtänyt päätöksensä.

Viestintäviraston mukaan kaapelitelevision digisiirtymä alensi tv-lupien määrää yllättävän vähän. Viime kuussa lupia irtisanottiin reilut 9000, mutta samaan aikaan tuhannet kotitaloudet ovat hankkineet tv-luvan. Helmikuun lopussa lupia olikin vain 1500 vähemmän kuin kuukautta aiemmin, eli hieman yli 1,94 miljoonaa.

- Näitä niin sanotulla digisyyllä irtisanoneita on yhteensä noin 45 000, mutta osa on mitä ilmeisimmin jo palannut takaisin tv-luvan maksajiksi, kertoo johtaja Anssi Laakso Viestintävirastosta.

Analogiset lähetykset myös kaapelitelevisioverkossa päättyivät tämän kuun alussa. Antenniverkossa analogiset tv-lähettimet suljettiin jo viime syyskuussa.

Lupatarkastukset jatkuvat entiseen tapaan

Laakson mukaan digiin siirtymisen tekniset ongelmat heijastuivat viime syksynä myös tarkastajien työhön kentällä, mutta nyt tarkastukset ovat jatkuneet normaaliin tapaan. Osa kotitalouksista haluaa pitää digittömänkin television kotona esimerkiksi videoiden katselua varten. Heitä Laakso neuvoo yhteistyöhön tarkastajien kanssa.

- Helpointa on päästää tarkastaja vain reilusti sisään tarkastamaan, ettei televisiossa ole digisovitinta. Silloin koko homma on ohi 15 sekunnissa.

Viestintävirasto jatkaa tv-lupakampanjoitaan normaaliin tapaan eri puolilla Suomea. Pari viikkoa sitten tehotarkastukset aloitettiin Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson alueella. Kahden ensimmäisen päivän aikana kiinni jäi noin 650 television käyttöönottoilmoituksen laiminlyönyttä television katselijaa. Viestintäviraston arvion mukaan noin puolella kotitalouksista, jotka eivät ole tehneet tv-ilmoitusta, on televisio käytössään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.