Mainos

Digiboxeilla hyvää menekkiä jo nyt

Digibokseja toimitetaan kotitalouksiin joulukuussa 50 000. Nousua marraskuun lukuihin on vajaa 5000, arvioivat elektroniikan tukkukauppiaat. Kaikkiaan kuluvana vuonna toimitetaan kaupoille 200 000 maanpäällisiin lähetyksiin soveltuvaa digiboksia.

Tällä hetkellä suomalaisissa kotitalouksissa on jo käytössä 230 000 digiboksia. Digitelevisioita on 20 000. Kaapelitelevisiolähetysten vastaanottoon sopivia laitteita on talouksissa noin 65 000. Tämän lisäksi on kodeissa lähes 100 000 laitetta satelliittilähetysten vastaanottoa varten.

Yhteensä kotitalouksissa on tällä hetkellä erityyppisiä sovittimia 400 000. Parlamentaarinen televisiotyöryhmä suosittelee, että analogiset televisiolähetykset lopetettaisiin vasta elokuun lopussa 2007. Aiemmin on ehdotettu, että Suomi siirtyisi yksinomaan digitaalisten televisiolähetysten aikakauteen jo vuoden 2006 puolella.

Työryhmän mukaan digitelevision tulon viivästyttäminen on tarpeen antennijärjestelmän uusintamistarpeen sekä digisovittimien hankinnan ja käytön tutuksi tulemisen vuoksi. Markkinoilla niille on kuitenkin jo lupaavaa kysyntää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.