Digi- ja väestövirasto kehottaa välttämään eroakirkosta.fi-palvelua tietoturvasyistä

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto aiheuttaa paitsi juridisia myös henkisiä seuraamuksia 1:56
Vastaamon tietomurto on vaikuttanut myös julkisen sektorin organisaatioihin.

Digi- ja väestötietoviraston suosittelee välttämään eroakirkosta.fi-palvelua ja tekemään eroilmoituksen digi- ja väestöviraston palvelun kautta.

Digi- ja väestötietovirasto suosittelee vahvasti, että kirkosta eroavat tekisivät eroilmoituksensa suoraan digi- ja väestöviraston palvelun kautta eroakirkosta.fi-palvelun sijaan.

Syynä on se, että eroakirkosta.fi-sivusto, jossa eroilmoituksen tekeminen on myös mahdollista, ei käytä vahvaa tunnistautumista henkilöllisyyden varmentamiseen. 

Tähän mennessä digi- ja väestövirasto on käsitellyt myös eroakirkosta.fi-palvelun kautta tulleita eroilmoituksia. Vastaamon tietomurron jälkeen digi- ja väestötietovirasto päätyi kuitenkin päivittämään ohjeistustaan.   

– Kaikissa verkkopalveluissa tulisi käyttää henkilöllisyyden varmistamisen hyviä käytäntöjä eli vahvaa tunnistautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Näin toimimalla voidaan huonontaa identiteettivarkauksien onnistumisen mahdollisuuksia, digi- ja väestövirasto kertoo tiedotteessaan

Digi- ja väestötietovirasto kertoo olleensa asiasta yhteydessä myös eroakirkosta.fi -sivuston vastuuhenkilöihin ja tuoneensa esille riskit, joita ilman vahvaa tunnistautumista toimivaan kanavaan liittyy.



Lue myös:

    Uusimmat