Diego Maradonan kuolema järkyttää jalkapallomaailmaa – Pelé: "Potkimme vielä palloa yhdessä"

3:16
Diego Maradonan poismeno yllätti C Moren asiantuntijat – näin Mika Väyrynen ja Sami Hyypiä kommentoivat suru-uutista.

Argentiinalaisen jalkapallolegendan Diego Maradonan kuolema järkyttää jalkapallomaailmaa. Maradona kuoli keskiviikkona sydänkohtaukseen. Maradonaa pidetään Pelén ohella maailman kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana.

Brasilialainen Pelé kommentoi Maradonan kuolinuutista uutistoimisto Reutersille.

– Surullinen uutinen, kun menettää tuollaisen ystävän. Antakoon Jumala voimia hänen perheelleen. Varmasti potkimme palloa vielä yhdessä taivaassa, Pelé sanoi.

Maradonan uran kohokohta osui Meksikon MM-kisoihin vuonna 1986, kun hän johdatti maansa viidellä maalillaan maailmanmestaruuteen.

Samoissa MM-kilpailuissa maalipörssin kuudella osumalla voittanut englantilainen Gary Lineker kommentoi uutista Twitterissä.

– Selvästi minun sukupolveni paras pelaaja ja luultavasti kaikkien aikojen paras. Toivottavasti hän löytää viimein rauhan Jumalan käsissä siunatun, mutta vaikean elämän jälkeen.

Seurajoukkueuraltaan Maradona muistetaan etenkin italialaisesta Napolista, jonka hän johti Italian mestaruuteen vuosina 1987 ja 1990.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Napoli kommentoi suru-uutista toteamalla sen olevan karmea isku sekä kaupungille että seuralle.

Seuran viestintävastaava Nicola Lombardo sanoi Napolin surevan Maradonan poismenoa.

– Meistä tuntuu samalta kuin nyrkkeilijästä, joka on tyrmätty. Olemme sokissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja