Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Diabeetikon kääretorttu

Julkaistu 10.04.2008 14:32(Päivitetty 15.05.2008 14:35)

Kääretortun taikina on kevyttä ja sitä on helppo muunnella. Diabeetikko voi leipoa kääretortun ruisjauhoista ja makeuttaa hedelmäsokerilla, terveellistä näin myös muille! Tee täyte marjasurvoksesta, lisää halutessasi täytteeseen valmista vähäkalorista maustettua kevytrahkaa tai tavallista maustamatonta maitorahkaa.

Moni sairastaa diabetesta tietämättään, ajoissa havaitun aikuistyypin diabeteksen voi saada kuriin liikunnalla, laihduttamisella ja lopettamalla tupakoinnin. Tällöin haiman insuliinin tuotanto ja vaikutus voivat palautua normaaliksi. Tyypin 1 diabetesta sairasti noin 30 000 ihmistä vuonna 2003.

Diabeetikon kääretorttu

n. 15 viipaletta

  • 4 munaa
  • ½ dl hedelmäsokeria
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 2 dl marjasurvosta
  • 1 ½ dl rahkaa (makeutusainetta)

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen aineet keskenään, mikäli haluat rahkaa marjasurvoksen lisäksi tortun väliin. Levitä marjasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle makeutettu rahka. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Anna imeytyä leivinpaperiin kietaistuna jääkaapissa mielellään muutama tunti.

VINKKI: Ripottele leivinpaperille, jolle kypsä torttulevy kumotaan, mantelilastuja. Saat tortun pinnasta herkullisen näköisen. Mantelit ja pähkinät ovat terveellisiä ja sisältävät hyvää pehmeää rasvaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja