Mainos

Deutsche Telekomille jättitappiot

Euroopan suurin teleoperaattori saksalainen Deutsche Telekom teki alkuvuodelta odotetusti jättimäiset tappiot. Kuuden kuukauden tappio nousi lähes 4 miljardiin euroon. Se on 0,5 miljardia enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Tulosta rasittivat yhtiön hankinnoista tehdyt alaskirjaukset ja kulut. Eniten tulosta rasitti amerikkalainen matkapuhelinoperaattori VoiceStream.

Teleoperaattorin myynti nousi 15 prosenttia 25,8 miljardiin euroon. Myös toiminnallinen tulos kohentui. Saksalaisoperaattorin suuret hankinnat toivat viime kuussa potkut pääjohtaja Ron Sommerille. Yhtiön velkataakka oli kesäkuun lopussa edelleenkin huikeat päälle 64 miljardia euroa, vaikka velkaa on saatu sulatettua kolmessa kuukaudessa 2,8 miljardilla eurolla.

Amerikkalainen talouslehti Wall Street Journal kertoi tiistaina, että Yhdysvaltain toiseksi suurin matkapuhelinoperaattori Cingular Wireless olisi kiinnostunut yhdistymään VoiceStreamin kanssa. Vahvistusta lehden tiedoille ei ole saatu. Telekomin VoiceStream-omistuksen arvon on laskettu olevan noin 10 miljardia euroa. Yhtiön uskotaan ainakin vähentävän omistustaan yhtiöstä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.