Designhotellien viisi helmeä

Yllättäviä yhdistelmiä, klassikkokalusteita, huippusuunnittelijoiden taidonnäytteitä ja ihanaa luksusta – esittelyssä viisi kiinnostavaa designhotellia eri puolilta maailmaa.

1. Viinin väreissä Espanjassa

Espanjan baskialueen Elciegossa sijaitsevan Marqués de Riscal -hotellin katolla upeasti lainehtivat titaanilevyt muistuttavat läheisen Bilbaon maailmankuulusta Guggenheim-museosta. Molempien rakennusten takana on mestariarkkitehti Frank Gehry.

Riojan viinialueen sydämessä vuonna 2006 avattu hotelli remontoitiin 150 vuotta vanhan viinitilan päärakennuksesta. Modernin julkisivun värit viittaavat viiniin: kattorakennelman titaanipaneelit ovat pinkkejä kuin punertavat viinirypäleet, hopeisia kuin viinipullon korkkia peittävä folio ja kultaisia kuin tilan viinipulloja koristava lankaverkko. Myös sisustuksessa toistuvat viininpunaisen sävyt.

Viiden tähden hotellin yhteydessä on myös ravintola valtavine viinikellareineen, viiniterapiaa ulkoisesti tarjoava kylpylä, viinimuseo ja viinikauppa.

2 hengen huone alkaen 250 euroa/yö.

2. Terence Conranin tapaan Lontoossa

Lontoon The Boundary -hotelli valittiin heti avaamisvuonna 2009 European Hotel Design Awards -palkintogaalassa maanosan tyylikkäimmäksi. Hotelli on sisustuvelho Sir Terance Conranin taidonnäyte.

The Boundaryn kaikki 30 huonetta ovat erilaisia. Sisustukset on rakennettu joko suunnittelijan näkemyksen tai tietyn tyylikauden ympärille. Inspiraation lähteinä ovat toimineet niin Eamesin suunnittelijapariskunta, Bauhaus kuin skandinaavinen muotoilukin.

Hotellin pääsviitin on suunnitellut itse Sir Conran. Sisustuksessa on maestron lempiesineitä sekä omasta että muiden suunnittelijoiden valikoimista. Avarasta huoneistosta löytyy esimerkiksi Yrjö Kukkapuron Karuselli-nojatuoli.

2 hengen huone alkaen 220 euroa/yö

3. Tyylikkäästi Tukholmassa

KUVA Story Hotel logo: Story Hotels

Tukholman Östermalmilla sijaitsevan Story-hotellin aulassa vierasta tervehtii vastaanottohenkilökunnan sijasta pelkkä plasmanäyttö, jonka avulla asiakas kirjautuu hotelliin. Siihen ultramoderni ote päättyykin.

Storyn vajaat sata huonetta on sisustettu uutta ja vanhaa taidokkaasti yhdistellen. Sisustuksen inspiraationa ovat toimineet niin New Yorkin kuluneet kuppilat kuin boheemit pariisilaishotellitkin. Taidegrafiikkaan erikoistuneen Wonderwallin teosten rinnalla seinillä näkyy kukkatapettilaikkuja.

Kellarin seinää koristavat vanhat graffitit, käytävillä näkyy myös putkia ja betonipylväitä. Rosoisuudella vastakohtana materiaaleina on käytetty runsaasti vanhanaikaista messinkiä ja lämmintä samettia. Kylpyhuoneissa on kukalliset käsialtaat ja mustat vessanpytyt.

Lopputulos on tyylikäs ja persoonallinen, mutta silti rento. Boutique-hotelliksi Story on myös yllättävän edullinen.

2 hengen huone alkaen 100 euroa/yö

4. Takuuvarmaa Starckia Hong Kongissa

Mestarimuotoilija Philippe Starck on suunnitellut hotelleja ympäri maailmaa. Hänen ensimmäisenä taidonnäytteenään Aasiassa toimii Hongkongiin vuonna 2004 valmistunut JIA-hotelli.

JIAn sisustus on tyypillistä Starckia – se on päätähuimaava sekoitus ultramodernia tyyliä, meheviä värejä ja monenkirjavia esineitä maustettuna lukuisilla Starckin itsensä suunnittelemilla yksityiskohdilla. Yllättäen villeistä aineksista sukeutuu kodikas kokonaisuus.

JIA tarkoittaa mandariinikiinaksi kotia, ja se pyrkiikin tarjoamaan asiakkailleen hotellihuonetta kotimaisemman asumuksen. Huoneet vaihtelevat yksiöistä hulppeaan 120 neliön kattohuoneistoon.

Kaikissa huoneissa on marmorinen kylpyhuone ja täysin varusteltu keittiö. Jos kokkaaminen ei kiinnosta, alakerrasta löytyy Michelin-tähdellä varustettu italialainen ravintola The Drawing Room.

2 hengen huone alkaen 240 euroa/yö

5. Valkoista Brysselissä

Brysselin The White Hotellissa kaikki on nimensä mukaisesti valkoista. Huoneet ovat selkeitä, tilavia ja viimeisen päälle tyylikkäitä. Kalustukseen kuuluu klasikkoita, kuten Kartellia ja Eamesin tuoleja. Baarin ja aulan sisustus on rohkeampaa: Lapset leikkivät bunkkerissa ja nettisurfaajat istuvat internet-iglussa.

Valkoisen hotellin idea on mainio. Se toimii myös belgialaisen muotoilun näyttelytilana. Kukin hotellin 53 huoneesta toimii galleriana yhden paikallisen suunnittelijan töille. Huoneissa käytettyä designia voi ostaa myös mukaan.

2 hengen huone alkaen 85 euroa/yö

Teksti: Sari Peltonen

Kuvat: Starwood Hotels, The Boundary, Story Hotels, Youfeelinit, JIA, The White Hotel

Lue myös:

    Uusimmat