Dennis Pasterstein kieltäisi karkin heittämisen penkkarilavalta – Helsingissä "tulitettu" poliisiautoja jäisillä namuilla

Penkkaripäivänä heitellään suklaata, mutta mihin nuoret hakeutuvat lukion jälkeen? 8:43
Katso myös: Penkkaripäivänä heitellään suklaata, mutta mihin nuoret hakeutuvat lukion jälkeen?

Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein haluaa kieltää karkin heittämisen penkkarilavalta. Hänen mukaansa koko perinne on vaarassa ajattelemattomasti käyttäytyvien juhlijoiden takia.

Dennis Pasterstein kertoo X-päivityksessään, että abiturienttien penkinpainajaiset eivät sujuneet tänään ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Hänen mukaansa usean kuorma-auton lavalta heiteltiin tyhjiä kaljatölkkejä ja viinapulloja kadulle. Osa tavarasta päätyi jopa lasten päälle.

– Lavalla osa nuorista vaikutti olevan huomattavan päihtyneitä, osaa jututettiin ennen lähtöä, hän kirjoittaa.

Jäisillä karkeilla tulitettiin poliisia

Jotkut ihmisistä heittivät Pastersteinin mukaan tänään abien jakamia karkkeja takaisin kuorma-autojen lavalle ja tulitti jäisillä karkeilla poliisiautoja ja muita tiellä liikkuvia ajoneuvoja.

Osa lavalla olleista istui puolestaan lavan reunalla tai osittain lavan ulkopuolella esimerkiksi auton hytin ja lavan välissä.

Pasterstein sanoo, että nuoret eivät noudata aina poliisin ohjeita ja neuvoja tai edes suoranaisia käskyjä. Se vaarantaa hänen mukaansa ”koko hauskan perinteen penkkariajoista”.

–Jos minulta kysytään, lavalta karkkien heittäminen ja lavalla päihtyneenä oleminen pitäisi kieltää, eikä lavalle saisi ottaa mitään alkoholijuomia tai muuta sellaista. 

Lue myös:

    Uusimmat