Torstaina vietettiin penkkareita hyytävässä pakkasessa – näin abit valmistautuivat koitokseen Helsingissä

Abeilla tänään hyytävä penkkaripäivä 1:51
Tältä näytti abirekkoihin tulevien banderollien valmistelu Helsingin kuvataidelukiossa keskiviikkona.

Abit viettivät penkinpainajaisia eli penkkareita torstaina monissa kaupungeissa.

Esimerkiksi Espoossa penkkarirekat lähtivät liikkeelle kello 11. Helsingin keskustassa ja Joensuussa abien iloa saattoi seurata kello 12.30 ja Tampereella kello 13 alkaen. 

Sää ei ainakaan hellinyt abeja kuorma-autojen lavoilla, sillä tämä päivä vietettiin reippaissa pakkaslukemissa molemmin puolin –20 astetta.

– Voisi todeta, että sää on kuluvan viikon loppupuolella niin kylmää kuin se vain voi olla tähän aikaan vuodesta nykyilmastossa, totesi MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas eilisessä sääkatsauksessaan.

Turussa abit viettävät penkkareita monista muista suurista kaupungeista poiketen vasta perjantaina iltapäivällä. Rovaniemellä ja Jyväskylässä abit juhlivat penkkareita sen sijaan jo viime viikolla.

Kirjoitukset alkavat 12. maaliskuuta

Perjantaina useissa lukioissa vietetään vanhojenpäivää. Perinteen tarkoitus on juhlistaa sitä, että abit jäävät lukulomalle ja vanhoista tulee lukiossa pisimpään opiskelleita lukiolaisia.

Penkinpainajaisten jälkeen abit vetäytyvät opetuksesta lukemaan kevään ylioppilaskirjoituksiin, jotka käynnistyvät 12. maaliskuuta.

Koulujen talvilomat ajoittuvat porrastetusti kolmen viikon jaksolle helmi-maaliskuussa. Lomakausi alkaa 19. helmikuuta pääkaupunkiseudulla ja useissa Etelä-Suomen kunnissa.

Lukiot kilpailevat nyt erikoisopinnoilla 4:41

Katso video: Opiskelijat kertovat: Tällaista on erityislinjalla opiskelu!

Jutusta korjattu 8.2.2024 kello 23.04 termi "rekka" kuorma-autoksi.

Lue myös:

    Uusimmat