Kärähtänyt kehonrakentaja meni suunniltaan – ryhtyi nuorena riipivään tekoon: "Mitä?"

Kehonrakennuksen ikoneihin lukeutuva Lee Priest on kertonut riipivän tarinan nuoruusvuosiltaan. Australialainen ryhtyi viiltämään itseään positiivisen dopingtestin jälkeen, ja pohtii jälkeenpäin, että onneksi hänellä ei ollut ampuma-asetta.

Tätä nykyä 50-vuotias Priest kertoi elämänsä synkästä vaiheesta Straight Outta The Lair -podcastissa walesilaisen kehonrakentajan Flex Lewisin haastattelemana. Priest oli vuonna 1990 antanut 19-vuotiaana positiivisen dopingnäytteen Mr. Universe -kilpailun yhteydessä eikä saanut osallistua finaaliin. 

Tieto tuli nuorelle bodarille järkytyksenä. Australialainen oli läpäissyt kotimaassaan kaksi dopingtestiä ennen kilpailuun lähtöä.

Priest muistaa yhä virneen lääkärin kasvoilla.

– Mitä? Priest tiedusteli tohtorilta finaalin alla hämillään.

Lääkäri vastasi Priestin näytteen osoittautuneen positiiviseksi.

– Mistä? En ottanut mitään, Priest sanoi.

– Hän sanoi jonkun nimen ja ilmoitti, etten voi mennä sinne (lavalle).

"V****u, elokuvissa vuotoa on vähän enemmän"

Priestin mukaan hänen B-näytteensä kadotettiin tuolloin "sopivasti". 

Kehonrakentaja oli murheen murtama. Kotiinsa palattuaan hän aloitti yötyön kuntosalilla, mutta elämä tuntui raskaalta. Priest halusi kaikelle lopun.

Australialaisen päähän tuli karmea ajatus ranteiden auki viiltämisestä.

– Menin keittiöön, otin veitsen, istuin ja mietin, teenkö sen.

Priest tuikkasi itseään.

– Verta alkoi vuotaa. Olin, että v***u, elokuvissa vuotoa on vähän enemmän. Otin siis veitsen ja iskin sen uudestaan samaan kohtaan. 

Sitten Priest soitti äidilleen. Hän kertoi ranteensa viiltämisestä ja pyysi äitiään hakemaan hänet. Äiti auttoi poikansa sairaalaan, jossa tämä sai haavoihinsa hoitoa.

"Kuvittele, että minulla olisi ollut ase"

Priest pohti ryhtyneensä karmivaan tekoonsa heikolla hetkellä.

– En ollut ajatellut itsemurhaa koko elämässäni. Niiden kahden tunnin aikana, jotka olin yksin, niin kuitenkin kävi. Joskus niin tapahtuu.

Australialainen mietti myös pahinta mahdollista skenaariota.

– Olin onnekas, että se oli vain tylsä veitsi. Kuvittele, että minulla olisi ollut ase. Se olisi ollut pum, eikä paluuta olisi ollut.

Hirmufysiikka

Priest on puhunut avoimesti myös dopingaineiden käyttämisestä urallaan. Aussin mukaan osa on kuitenkin ollut yllättynyt, ettei hänen kattauksensa sisältänyt esimerkiksi kasvuhormonia.

Priestin kertoi auttaneensa kerran toista australialaista, jolla hän lähetti sähköpostilla tiedot itse käyttämästään kuurista. 

– Viiden minuutin sisällä sain vastauksen: "Pelleiletkö kanssani?" Kysyin, mitä tarkoitat. Hän sanoi, että "tämä ei riitä". 

Mies oli heittänyt, että "sinulla ei ole kasvuhormonia ja kaikkea tätä". Priest kuitenkin kehotti luottamaan häneen.

Huimaan iskuun Priest itsensä konsteineen urallaan saikin. Vaikka hän ei onnistunut voittamaan kehonrakennuksen arvostetuinta kilpailua Mr. Olympiaa, hänen fysiikkaansa on pidetty yhtenä kaikkien aikojen parhaista. Mr. Olympian nelinkertainen voittaja Jay Cutler on kehunut parikymppisen Priestin olleen "niin hullun iso", ettei hän ole koskaan nähnyt vastaavaa.

Priest kertoi viime vuonna saavansa testosteronin korvaushoitoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja