Delfiinikohun aiheuttama artistikato nostatti someraivon: "Lapsellista puuhaa"

Särkänniemessä juhlitaan lauantaina perinteisiä kesäkauden päättäjäisiä. 

Päättäjäisiä juhlitaan tasan viikko sen jälkeen, kun delfinaarion neljä delfiiniä siirrettiin yön pimeydessä uuteen kotiinsa Kreikkaan. 

Särkänniemeä on moitittu siitä, että delfiinien siirrosta ei tiedotettu mitään etukäteen. Moni totesi, että Särkänniemi koitti piilotella kiistanalaista operaatiota. 

Tänään keskiviikkona sekä Lauri Tähkä, Erin että Happoradio ovat peruuttaneet esiintymisestä kesäkauden päättäjäisissä. 

– Olen päättänyt peruuttaa esiintymiseni Särkänniemen kauden päättäjäisissä 3.9. Särkänniemen toimintaan ja sen kautta myös konserttiin kohdistuvan negatiivisen huomion vuoksi. Teen syksyn aikana varmasti jotain kivaa Radio Novan kanssa, infoilen siitä kun tiedetään tarkemmin. Hyvää syksyä kaikille ja toivotaan, että delfiineillä kaikki sujuu kuitenkin hyvin, Erin kirjoitti Facebookissa. 

– Valitettavasti joudun perumaan osallistumiseni Särkänniemen huvipuiston konserttiin 3.9. Syynä on huvipuiston toimintaa ja eettisiä seikkoja koskeva viimeaikainen uutisointi. Pyrin tekemään korvaavan keikan yhteistyössä Radio Novan kanssa tulevaisuudessa, ja infoan siitä heti kun tiedän enemmän, kirjoitti Tähkä. 

Särkänniemen toimitusjohtaja: Salailulla halusimme varmistaa siirron onnistumisen 2:48

Perumiset sytyttivät somemyrskyn

Keikkojen perumiset ovat herättäneet runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Siinä, missä monet kehuvat artisteja suoraselkäisyydessä, monet raivoavat päätöksen olevan lapsellinen ja tarpeeton. 

– Lapsellista puuhaa. Tekisivät työnsä kunnialla. Delfiinit saivat hyvän kodin kaikessa rauhassa. Näyttäisivät mieltään mieluummin vanhusten hoidon puolesta! toteaa eräs MTV:n lukija. 

– Ensin itketään että delfiinien ei oo hyvä olla. Sit kun Särkänniemi tekee asialle jotain, nostetaan hirvee älämölö. Mikä on kun mikään ei kelpaa? kysyy toinen. 

– Hyvä homma, että kuuluisammat ihmisetkin ottaa kantaa asiaan! Kiitos heille! Delfiinien kohtalolle ei ikävä kyllä voi enää mitään, onneksi voi näyttää Särkänniemelle että sillä on väliä miten asiat hoitaa. Pelkästään raha ei ole tärkeää.

– Hattua nostan Happoradiolle ja muille keikkansa peruneille artisteille. Kyllä taidan ensi kesänä lähteä ennemmin Linnanmäelle. Särkänniemen väki joka tätä juttua hoiti, teki tämän ihan itse syömällä sanansa.

Päättäjäiset toteutuvat artistikadosta huolimatta

Tällä hetkellä päättäjäisten ainoa varma esiintyjä on Jonne Aaron. Särkänniemen viestintäpäällikkö Tiina Mörttinen kertoi MTV:lle, että Radio Nova järjestää paikalle korvaavat artistit.

– On peruneiden artistien fanien kannalta valitettavaa ja iso harmi, että esiintyjät peruvat esiintymisensä, mutta heillä on oikeus mielipiteensä, kommentoi Mörttinen.

Lue myös:

    Uusimmat