DDR:n "urheilija nro. 54:n" karmea tarina

Vuonna 1986 Euroopan mestaruuden kuulantyönnössä voittanut entinen Heidi, nykyinen Andreas Krieger on yksi tuhansista entisen Itä-Saksan urheilulaboratorion tuotoksista.

Heidi Krieger lopetti kilpailun vuonna 1990 ja huomasi, että urheilu-ura ei jättänyt hänelle juurikaan naisellisia tunnusmerkkejä. Krieger hakeutuikin sukupuolenvaihdosleikkaukseen ja hänet tunnetaan nykyisin Andreaksena.

- En tiedä olisinko pysynyt naisena, koska ongelmani olivat jo olemassa, mutta he varastivat oman tarinani.

- Minulla ei missään vaiheessa ollut mahdollisuutta sanoa, että en ottaisi hormoneja. Olin hädin tuskin 16-vuotias, kun valmentajani antoi minulle ensimmäiset siniset tablettini.

Mitalitehtaaksi muuttuneessa Itä-Saksassa Heidi Krieger tunnettiin nimellä "Urheilija nro. 54". EM-kullan jälkeen kuitenkin tunsi vieraantuvansa ruumiistaan.

Sukupuolenvaihdoksen jälkeen hän lahjoitti Stuttgartin kultamitalinsa Itä-Saksan dopinguhrien järjestölle.

- Se mitali ei merkitse minulle mitään, Krieger vakuuttaa.

Hän on nykyisin naimisissa entisen itäsaksalaisen uimarin kanssa ja on yksi harvoista urheilijoista, jotka ovat puhuneet dopingista avoimesti.

- Kannan edelleen paljon vihaa sisälläni. Muurin murtumisen jälkeen Länsi-Saksa otti vanhan Itä-Saksan valmentajilta oppia. He tietävät, miten voittajia valmistetaan ja tuottavat edelleen mitalisteja.

(MTV3-AFP)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja