Créme Ninon

  • 1 rkl voita
  • 2 salottisipulia
  • 1 pieni peruna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 500 g pakasteherneitä
  • n. 7 dl kana- tai kasvislientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl kermaa vaahdotettuna kevyesti
  • tilkka kuohuviiniä
  • 3 rkl kurpitsan siemeniä
  • 2 siivua pekonia

Kuori ja hienonna salottisipulit, valkosipuli ja peruna. Kuullota ainekset kattilassa tilkassa voita. Lisää joukkoon liemi ja anna hautua noin 15 minuuttia miedosti poreillen. Lisää joukkoon herneet, suolaa ja hieman valkopippuria. Anna hautua muutama minuutti ja soseuta keitto tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada keitto siivilän läpi painaen puhtaaseen kattilaan. Tuo keitto kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon hieman kuohuviiniä ja kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.

Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi, lisää lopussa joukkoon kurpitsansiemenet. Lusikoi paistosta hieman jokaisen keiton joukkoon lautaselle.

Lue myös:

    Uusimmat