Mainos

Concorde-koneiden lentokielto jatkuu Ranskassa

Ranskalaisten Concorde-yliäänikoneiden lentokielto jatkuu. Kielto on voimassa, kunnes viimeviikkoisen turman lopullinen syy saadaan selville. Sen sijaan brittiläiset Concordet lentävät normaalisti.

Ranskan siviili-ilmailuhallitus ilmoitti tänään, ettei Air France -lentoyhtiö voi aloittaa Concorde-lentoja ennen kuin tarkat tiedot viime viikolla tapahtuneesta Concorden suuronnettomuudesta on saatu selville.

Ranskan liikenneministeri Jean-Claude Gayssot on pyytänyt Ranskan siviili-ilmailuhallitusta (DGAC) laatimaan ylimääräiset turvatarkastusohjeet Concorde-koneille. Air Francen viisi Concordea ovat lentokiellossa, kunnes turvatarkastukset on tehty.

DGAC:n tiedottaja kertoi, että britannialaisten ja ranskalaisten asiantuntijoiden mukaan turvaohjeita on mahdoton tehdä ennen kuin kohtalokkaan koneen syöksyyn johtaneet tekijät on saatu selville.

Viikko sitten tiistaina Air Francen Concorde syöksyi maahan heti nousun jälkeen Pariisin lähistöllä. Kaikki 109 koneessa ollutta kuolivat onnettomuudessa. Neljä ihmistä sai surmansa hotellissa, johon kone törmäsi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.