CNN: Jo neljä korkeaa virkamiestä eronnut tai erotettu Pentagonista – tilalle nousee muun muassa Obamaa terroristijohtajaksi kutsunut salaliittoteoreetikko

Jo neljäs korkea-arvoinen virkamies on eronnut tai erotettu Yhdysvaltain puolustusministeriöstä Pentagonista lyhyen ajan sisällä, kertoo CNN.

Istuva presidentti Donald Trump erotti puolustusministeri Mark Esperin aiemmin tällä viikolla. Tämän jälkeen myös kolme virkamiestä on lähtenyt tai erotettu ministeriöstä, viimeisenä sotilastiedustelun alivaltiosihteeri Joseph Kernan.

Nelikon tilalle on nousemassa Trumpin luottohenkilöitä, kertovat muun muassa CNN, ABC ja Washington Post. Puolustusministerin paikalle nousee kansallisen terrorisminvastaisen keskuksen johtajana toiminut Christopher Miller.

Salaliittoteorioiden levittäjä korkeaan virkaan

Yksi korkeisiin virkoihin nousevista on ristiriitaisena hahmona tunnettu, eläköitynyt kenraali Anthony Tata.

Tatan aiemmin suunniteltu nimitys puolustusministeriön korkeaan virkaan peruuntui viime kesänä, sillä hän oli julkisesti levittänyt salaliittoteorioita ja kutsunut entistä presidenttiä Barack Obamaa terroristijohtajaksi.

Lisäksi tyhjiksi jääneisiin virkoihin ovat nousemassa Trumpin luottomiehiin kuuluvat Ezra Cohen-Watnick sekä Kash Patel.

CNN:n mukaan osa puolustusministeriöstä on ollut huolissaan, tarkoittavatko joukkolähdöt sitä, että Trump on pyrkimässä ajamaan vielä kautensa lopussa lakimuutoksia, joita virkailijat ovat tähän mennessä torpanneet.

Erotettu puolustusministeri Esper ja Trump ovat olleet erimielisiä ainakin sotilashenkilöstön käyttämisestä mielenosoitusten rauhoittamiseen.

Trumpin ensiesiintymistä tappion jälkeen odotetaan

Presidentti Trumpin on määrä vierailla keskiviikkona puolisonsa Melania Trumpin kanssa Arlingtonin sotilashautausmaalla veteraanipäivän juhlallisuuksissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Vierailu olisi ensimmäinen julkinen esiintyminen sen jälkeen, kun demokraattien Joe Biden varmistui presidentinvaalien voittajaksi lauantaina.

Trump ei ole myöntänyt vaalitappiotaan. Hän on jakanut Twitter-tilillään aktiivisesti väitteitä siitä, että vaalit olisivat olleet vilpilliset. Riippumattomia todisteita laajasta vilpistä ei ole ilmennyt.

Lue myös:

    Uusimmat