Mainos

Clintonin muotokuvassa piilotettu viittaus Monica Lewinskyyn

Yhdysvaltain ex-presidentti Bill Clintonin muotokuvan maalannut taiteilija Nelson Shanks kertoo piilottaneensa tauluun viittauksen Monica Lewinskyn surullisen kuuluisaan siniseen leninkiin.

Shanks kertoo Philadelphia Daily Newsille, että Clintonin vieressä näkyvä varjo on konkreettinen viittaus asuun ja symbolinen varjo, jonka skandaali heitti Clintonin presidenttikauden ylle.

Taulussa näkyvä varjo on todellisuudessa peräisin mannekiinista, joka poseerasi sininen leninki yllään. Shanks maalasi mallia samoihin aikoihin kuin Clintonin muotokuvaa, tosin presidentti ei kertaakaan seissyt mallina samaan aikaan mannekiinin kanssa.

Taulu on ollut esillä Washingtonissa Smithsonianin National Portrait Galleryssä. Taidemuseosta kiistettiin Shanksin väite, että maalaus poistettiin näytteiltä sen takia, että Clintonit olisivat painostaneet museota.

Maalaus on vain yksi museon 55:stä Bill Clintonin muotokuvasta, jotka ovat esillä vaihtelevasti.

Harjoittelija Monika Lewinskyllä oli seksisuhde presidentti Clintonin kanssa Valkoisessa talossa vuonna 1995. Suhteen paljastumista seurasi maailmanlaajuista julkisuutta saanut oikeusjuttu. Todistusaineistossa oli muun muassa Lewinskyn sininen leninki, jonka rintapieleen oli suhteen aikana ilmestynyt spermatahra.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.