Mainos

Clinton Meksikoon - Hillary huomion kohteena

Valtakunnanoikeudesta selvinnyt Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on matkustanut valtiovierailulle Meksikoon. Matkalla on mukana myös rouva Hillary Clinton, jonka tulevaisuus on Yhdysvalloissa noussut kiinnostuksen kohteeksi.

Clintonin neuvottelee matkalla huumeiden vastaisesta taistelusta ja taloudellisesta avusta Meksikolle. Tiedotusvälineet ovat kuitenkin hyvin kiinnostuneita Rouva Clintonista, sillä arveltu, että tämä pyrkisi ensi vuonna senaattiin. Hillary Clinton ei ole kommentoinut asiaa.

Huumeet, siirtolaiset ja talous

Vuorokauden mittaisen vierailun odotetaan keskittyvän huumekysymyksiin, laittomaan siirtolaisuuteen sekä maiden välisiin taloussuhteisiin. Kyseessä on Clintonin ensimmäinen ulkomaanvierailu sen jälkeen kun valtakunnanoikeus perjantaina vapautti presidentin Lewinsky-skandaaliin liittyvistä syytteistä. Amerikkalaisviranomaisten mukaan arviolta kaksi kolmasosaa Yhdysvalloissa myytävästä, Kolumbiasta lähtöisin olevasta kokaiinista saapuu maahan Meksikon kautta. Meksiko on myös merkittävä marihuanan, oopiumin ja amfetamiinin tuottajamaa.

Yhdysvaltain hallitus antaa kongressille kahden viikon sisällä selvityksen siitä, miten Yhdysvaltoihin päätyvien huumeiden tuottajamaat ja kauttakulkumaat ovat selviytyneet huumeiden vastaisesta taistelusta. Yhdysvaltain mustalle listalle joutuminen johtaisi joidenkin kauppaetuuksien menettämiseen.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.