Mainos

Clinton anoo lisärahaa Balkanille

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoi tänään pyytävänsä kongressilta pikaisesti lisää rahaa Naton pommitusten jatkamiseen Jugoslaviassa ja Kosovosta tulevien pakolaisten auttamiseen. Vaikka presidentti ei maininnut summia, Valkoisen talon edustaja Joe Lockhart puhui 6 miljardista dollarista. Kongressin lähteiden mukaan tästä noin 5,45 miljardia dollaria tulisi puolustusministeriölle ja noin 491 miljoonaa dollaria humanitaariseen apuun.

Clinton sanoi, että lisärahoitusta tarvitaan heti ja se on kansallisen edun mukaista. Hän toivoi kongressin hyväksyvän hänen pyyntönsä suoralta kädeltä. Presidentin mukaan rahaa tarvitaan ensiksi, jotta varmistettaisiin, että Yhdysvallat pystyy jatkamaan operaatiotaan siksi kunnes se on saavuttanut tavoitteensa. Toiseksi sitä tarvitaan humanitaariseen apuun sadoilletuhansille pakolaisille ja tueksi niille alueen valtioille, jotka ovat joutuneet kärsimään selkkauksen vaikutuksista.

Yli 500 000 albaania on paennut Kosovosta siitä lähtien kun Nato aloitti pommituksensa 24. maaliskuuta. Yksistään perjantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikana naapurimaihin tuli 40 000 albaania. Clinton sanoi pakolaisten olevan valtava taakka alueen köyhimmälle valtiolle Albanialle ja omien etnisten ongelmiensa kanssa kamppailevalle Makedonialle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.