Clas Ohlson sulkee kaikki myymälänsä Britanniassa ja Saksassa – syynä tulosromahdus

Kauppaketju Clas Ohlson sulkee kaikki liikkeensä Saksassa ja Britanniassa. Yhtiö kertoo keskiviikkoaamun tulostiedotteessaan, että kyse on yhtiön hallituksen uudesta linjasta, jonka mukaan yhtiö strategia keskittyy jatkossa verkkokauppaan.

Samassa tulostiedotteessa Clas Ohlson kertoo tuloksestaan, joka laski elo-lokakuun vuosineljänneksellä 73,6 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon.

Tulosta kertyi nyt raportoidulla kaudella 33 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 3,2 miljoonaa euroa.

Raportoitu tulos sisältää kuitenkin kertaeriä ja yhtiön investointiohjelman kuluja. Vertailukelpoinen tulos elo-lokakuulta oli yhtiön mukaan 124 miljoonaa kruunua, kun se vuotta aiemmin oli 140 miljoonaa kruunua.

Liikevaihtoa yhtiö pystyi kasvattamaan 8 prosenttia 2,16 miljardiin kruunuun eli noin 211 miljoonaan euroon. Orgaanisen kasvun osuus oli 4 prosenttia.

Britanniassa ketjun liikkeet ovat pysyneet tappiollisina, vaikka yhtiö on yrittänyt optimoida maassa myymäläverkkoaan.

Clas Ohlson pienensi myymälöidensä määrän Britanniassa puoleen vuonna 2015, kun yhtiö sulki maassa seitsemän liikettä. Tällä hetkellä ketjulla on Britanniassa kuusi myymälää.

Saksassa Clas Ohlsonilla on ollut neljä pilottimyymälää, jotka eivät ole yltäneet yhtiön tavoitteisiin.

Clas Ohlson kertoo näkevänsä yhtiölle Suomessa mahdollisuuksia kannattavuuden parantamiselle. Ruotsin ja Norjan kehitystä yhtiö kuvaa myönteiseksi. Suomessa ketjulla on 42 myymälää, Ruotsissa 96 ja Norjassa 90.

Ruotsin pörssissä Clas Ohlsonin osakehinta on tämän vuoden aikana laskenut 31,5 prosenttia.

Yhtiön markkina-arvo oli tiistain jälkeen 4,55 miljardia kruunua eli noin 444 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat