Claire Williams kiisti jyrkästi F1-tallinsa rahahuolet: ”Tämä on noloa ja pyydämme sitä anteeksi”

Williams-tallin epäonnistuminen uuden F1-autonsa tuomisesta Barcelonan talvitestien kahteen ensimmäiseen ajopäivään, johtui tallipomo Claire Williamsin mukaan täysin teknisistä – ei taloudellisista syistä.

Williamsin uusi auto saapui Katalonian radalle vasta keskiviikoksi. Lopulta tulokaskuski George Russell sai sen radalle aamupäivän aikana.

– Kahta testipäivää ei hukata vain yhden syyn takia. En silti aio puhua siitä julkisesti. Meidän täytyy keskittää energiamme tämän testin hoitamiseen, Claire Williams kommentoi MTV Urheilulle.

Spekulaatiot entisaikojen menestystiimin pahoista rahahuolista ovat jyllänneet voimakkaina. Tiimipomon mukaan kyse on kuitenkin täysin tallin omien prosessien laahaamisesta.

– Ei, sillä ei ole mitään tekemistä rahan kanssa, Williams tarkensi kysyttäessä.

Eli kyse on teknisistä jutuista?

– Kyse on siitä, ettei saa autoa valmiiksi ajoissa, kyllä, Williams pyöritteli.

”Osat eivät sopineet yhteen”

Williams oli vielä viimeisiin päiviin asti toiveikas, että auto saadaan Barcelonaan viimeistään tiistaiksi. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Se selvisi meille itse asiassa aika myöhään. Ensin teimme shakedownin ja sen seurauksena totesimme, ettemme pysty siihen. Osat eivät vain sopineet yhteen niin kuin odotimme, Williams suostui kommentoimaan.

– En kuitenkaan aio mennä mihinkään yksityiskohtiin siitä, miksi näin tapahtui. Vielä on liian aikaista sille. Meidän täytyy analysoida, mikä meni vikaan, ja varmistaa, ettei näin käy enää Williamsilla.

– Tämä on tilanne, josta emme ikinä haluaisi löytää itseämme. On noloa, ettei pysty tuomaan kilpa-autoa radalle, kun kaikki muut pystyvät siihen. Voimme vain pyytää anteeksi faneiltamme.

Lue myös:

    Uusimmat