C.J. Hunter: Marion Jones käytti dopingia

Pikajuoksija Marion Jonesin entinen aviomies C.J. Hunter vakuuttaa, että olympiavoittaja Jones käytti urheilussa kiellettyjä aineita Sydneyn olympialaisissa.

San Francisco Chronicle -sanomalehti perusti tietonsa tutkintamateriaaliin, jota viranomaiset keräävät kalifornialaiseen Balco-laboratorioon liittyen. Hunterin näkemyksiä julkaistiin myös San Jose Mercury News -lehdessä.

Hunter puhui Balco-laboratorion toimia tutkiville viranomaisille kesäkuussa. Lehtien tietojen mukaan Hunter kertoi tutkimuksissa, että hän oli piikittänyt vaimoonsa urheilusuoritusta parantavia aineita ja kertoi myös nähneensä vaimonsa piikittäneen itse kiellettyjä aineita kehoonsa Australiassa olympialaisten yhteydessä. Hunterin mukaan Jones käytti epo-hormonia, kasvuhormonia ja THG-designstereoidia.

Uransa jo lopettanut kuulantyöntäjä Hunter jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä juuri Sydneyn kisojen alla. Pariskunnan tiet erosivat vuonna 2001.

Jones ei ole koskaan jäänyt kiinni dopingtesteissä, mutta hänen yhteyksiään Balco-laboratorioon tutkitaan. Victor Conten johtamaa laboratoriota epäillään viime syksynä havaitun designsteroidi THG:n alkuperäksi.

Jonesin asianajaja Joseph Burton vastasi välittömästi Hunterin näkemyksiin. - Hunter on katkeroitunut ja janoaa kostoa kertomalla valheita hallitukselle, Burton tiedotti.

Burton ja Jones aikovat nostaa Hunterin syytöksistä oikeusjutun. - C.J. Hunter on antanut liittovaltion viranomaisille vääriä tietoja. Vaadimme ylempiä tahoja tutkimaan Hunterin käytöksen, sillä tutkiville viranomaisille valehteleminen on rikos, Burtonin tiedote jatkui.

Jones voitti Sydneyssä 100 ja 200 metrin finaalit. Lisäksi hän oli voittamassa kultaa Yhdysvaltain 4x400 metrin viestissä. Ateenan elokuisiin kisoihin hän selviytyi pituushyppääjänä ponnistettuaan maansa olympiakarsinnoissa yli seitsemän metriä. Jones on kaiken aikaa Balco-laboratorion tutkimusten yhteydessä kiistänyt käyttäneensä kiellettyjä keinoja.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat